Αρχική Νέα Τοπικά “Προσγείωσαν” τις άγονες αερογραμμές

“Προσγείωσαν” τις άγονες αερογραμμές

6

 Μπλοκάρεται προς το παρόν η διαδικασία ανάθεσης των 13 άγονων, επιδοτούμενων από την Ε.Ε., αεροπορικών γραμμών της Ελλάδας.
Με απόφαση του προέδρου του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχ. Βροντάκη, “πάγωσε” το άνοιγμα των προσφορών του διαγωνισμού, ύστερα από προσφυγή της εταιρείας Ευρωπαϊκές Αερογραμμές (Euroair), που είχε αποκλειστεί αρχικά.


Ταυτόχρονα, με άλλη απόφαση του Γ’ Τμήματος (3541/2005) ακυρώθηκε η σύμβαση για την κάλυψη αναγκών σε ιπτάμενο προσωπικό, τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση ιπταμένου προσωπικού τριών ελικοπτέρων του Πυροσβεστικού Σώματος που έγινε, τον Νοέμβριο του 2003, με απευθείας ανάθεση στην “Ολυμπιακή Αεροπλοΐα”.


Ο διαγωνισμός για τις 13 άγονες γραμμές είχε περάσει στη δεύτερη φάση του, αφήνοντας εκτός την Euroair καθώς και την εταιρεία AVIATOR. Με προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ είχε απορριφθεί άλλη αίτηση αναστολής της Euroair για τον αποκλεισμό της αυτό, καθώς κρίθηκε ότι η άδειά της κάλυπτε μόνο αεροσκάφη χωρητικότητας έως 20 θέσεων αντί των 66 θέσεων που απαιτούνταν, ενώ παράλληλα θεωρήθηκε ελλιπής η εμπειρία της σε τακτικές αεροπορικές γραμμές.


Αργότερα η ίδια εταιρεία κατέθεσε νέα αίτηση με νέα στοιχεία και πέτυχε το προσωρινό “πάγωμα” των προσφορών.


Οσον αφορά τα τρία ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος (το ένα από τα οποία, τύπου “Super Puma”, ήταν δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος), το ΣτΕ έκρινε ότι η πολιτεία κακώς δεν αιτιολόγησε γιατί η “Ολυμπιακή Αεροπλοΐα” ήταν η μόνη κατάλληλη για την ανάθεση του έργου της τεχνικής υποστήριξης ή, τέλος πάντων, ήταν καταλληλότερη από την εταιρεία “Αεροπορικές Υπηρεσίες”, που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα την κατασκευάστρια εταιρεία. Σύμφωνα με την απόφαση, που ακύρωσε τη σύμβαση ύστερα από προσφυγή της εταιρείας “Αεροπορικές Υπηρεσίες”, η πολιτεία, αν αναθέσει συγκεκριμένες παρόμοιες υπηρεσίες σε ορισμένη επιχείρηση, πρέπει να αιτιολογήσει την απόφασή της, προσδιορίζοντας όχι μόνο τους λόγους για τους οποίους τη θεωρεί κατάλληλη αλλά και τους λόγους για τους οποίους η συγκεκριμένη επιχείρηση κρίνεται καταλληλότερη από άλλες που λειτουργούν προσφέροντας παρόμοιο έργο.ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 26/10/2005

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιατηρούν το Casus Belli προς την Ελλάδα οι Τούρκοι
Επόμενο άρθροΑνάβαση στον Αγιο Μάρκο για τους ποδηλάτρες