Αρχική Νέα Τοπικά Σφραγίδα Ανδρεόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδαμύλων

Σφραγίδα Ανδρεόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδαμύλων

21


 Οι φιλόδοξες προτάσεις που παρουσιάστηκαν από τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου Καρδαμύλων Νίκο Ανδρεόπουλο ήταν το διαφορετικό στοιχείο που χαρακτήρισε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδαμύλων, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου. Προτάσεις που φιλοδοξούν εφόσον υλοποιηθούν να προχωρήσουν σε νέες δράσεις στο Δήμο και σε αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και στην αξιοποίηση του σημερινού μειονεκτήματος που ακούει στο όνομα NATURA.
Συγκεκριμένα μέσα από το πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ του υπουργείου Γεωργίας ζητείται η χρηματοδότηση 6 προτάσεων από τις οποίες ξεχωρίζουν η κατασκευή κτιριακών υποδομών στο Ανοικτό Θέατρο, η ανάπλαση της Πλατείας Μαρμάρου
Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρέοπουλος το συγκεκριμένο πρόγραμμα εστιάζει στην ανάπτυξη ενός αγροτικού χώρου, όπου συμπεριλαμβάνονται και οι υποδομές. Άρα η βελτίωση υποδομών της ζωής των κατοίκων συμπεριλαμβάνει και έργα όπως ανάπλαση πλατείες ή κατασκευή θεάτρου.
Επίσης από άλλο πρόγραμμα ζητείται η χρηματοδότηση του αναρριχητικού τουρισμού και την κατασκευή αντίστοιχων διαδρομών στο Πελινναίο, αλλά και η ένταξη του πρώην Δημοτικού Σχολείου αμάδων για τη λειτουργεί ενός Κέντρου ενίσχυσης δραστηριοτήτων σε περιοχή ζώνης NATURA. Το όλο πρόγραμμα πάντως προβλέπει και δράσεις βιολογικών καλλιεργειών, ανακύκλωση απορριμμάτων, καλλιέργειες αρωματικών φυτών την ώρα που όπως είπε η δ.σ. Φωτεινή Φαφαλιού στο Δήμο υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών.
Την εκτίμηση ότι μέσα από αυτές τις προτάσεις ο Δήμος θα είναι κερδισμένος εξέφρασε ο Δήμαρχος Νικόλας Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι τον τελευταίο καιρό τα Καρδάμυλα έχουν καταθέσει πολλές προτάσεις.

Η… απαραίτητη ένταση και κριτική της μείζονος αντιπολίτευσης έγινε για θέματα που αφορά την αγροτική (αλλά και εσωτερική) οδοποιία. Το γεγονός ότι στις “προτάσεις Ανδρέπουλου” υπάρχουν και τέτοια έργα, έκανε το Βαγγέλη Μελιτζάνη να ζητήσει αναλυτική παρουσίαση των μελετών και το ποιες παρεμβάσεις εκτελούνται από συγκεκριμένες πιστώσεις.
Απαντώντας ο κ. Δήμαρχος για τις καταγγελίες ότι το ένα έργο μπορεί να καλύπτει το άλλο σημειώνει ότι προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.
Απόντος του Προέδρου του σώματος Μιχάλη Καπίρη, χρέη προεδρεύοντος εκτέλεσε ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Τ.Σ. Πιτυούς Παντελής Μαυριάνος.
Ταλαιπωρήθηκε αρκετά στην αρχή με τις εκρήξεις του δ.σ. Αντώνη Μπουσέκα. Ο κ. Μαυριάνος αναγκάστηκε πάντως να διακόψει τη συνεδρίαση όταν υπήρξε ένταση από πλευράς του δημότη Νικολάου Δοντά όταν ο Δήμαρχος δεν συμφώνησε  να ικανοποιήσει το αίτημά του για προέκταση του δικτύου ύδρευσης από πλευράς του Δήμου μέχρι το σημείο όπου θα κάνουν τα παιδιά του τουριστική μονάδα.
Με βάση τον κανονισμό του Δήμου όταν απέχει πάνω από 100 μέτρα από πυκνοκατοικημένη περιοχή τότε το δίκτυο γίνεται με έξοδα του ιδιώτη. Έτσι δεν έγινε αποδεκτή ούτε η πρόταση να πληρώσει ο δημότης τα πλέον των 100 μέτρων.
Το όλο θέμα δεν θα είχε αξία να αναφερθεί αν οι απαντήσεις που έδινε ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου στο θέμα των προτάσεων για τις πρωτοποριακές ιδέες για την περιοχή δεν είχαν ως αντικείμενο την ενίσχυση των πρωτοβουλιών των κατοίκων. Κάτι που φαίνεται όμως ότι η πρόταση για ύδρευση έχει πολύ δρόμο ακόμα…

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιατηρούν το Casus Belli προς την Ελλάδα οι Τούρκοι
Επόμενο άρθροΑνάβαση στον Αγιο Μάρκο για τους ποδηλάτρες