Αρχική Πολιτισμός Το Επετειακό Πρόγραμμα του “ΟΧΙ”

Το Επετειακό Πρόγραμμα του “ΟΧΙ”

5

 Με ομιλίες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τη σημασία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και με σημαιοστολισμό των σχολείων, ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την 65η επέτειο από το θρυλικό “ΟΧΙ”.
Στη 1.00 μ.μ. θα γίνει προσκύνημα της μαθητιώσας νεολαίας στο Ηρώο Πεσόντων ενώ ήδη από χθες έχει ξεκινήσει ο σημαιοστολισμός της πόλης.
Την Παρασκευή, ανήμερα της εθνικής μας εορτής οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:
7.30: θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης, παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια.
8.00: Έπαρση σημαίας στο χώρο της πλατείας Βουνακίου, με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ και στρατιωτικού τιμητικού αγήματος.
10.30: Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Νικόλαο Φλάμο, καθηγητή φιλόλογο του 3ου Γυμνασίου Χίου.
11.15: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.
11.45: Παρέλαση
          (μετά το τέλος θα ακολουθήσει δεξίωση για όλους τους πολίτες από το Δήμο Χίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο).
17.30: Υποστολή της σημαίας στο χώρο της πλατείας Βουνακίου με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ και Στρατιωτικού τιμητικού αγήματος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιατηρούν το Casus Belli προς την Ελλάδα οι Τούρκοι
Επόμενο άρθροΑνάβαση στον Αγιο Μάρκο για τους ποδηλάτρες