Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Πείραμα που απέτυχε ο θεσμός του πιλοτικού ολοήμερου στα Θυμιανά

Πείραμα που απέτυχε ο θεσμός του πιλοτικού ολοήμερου στα Θυμιανά

16


 Κατά πλειοψηφία η Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας γνωμοδότησε θετικά στο αίτημα των γονιών των μαθητών του Πιλοτικού Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών να μετατραπεί αυτό σε προαιρετικό.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής δόθηκε η ευκαιρία να αναπτυχθούν τα επιχειρήματα από όλες τις πλευρές και να εξηγηθούν οι λόγοι για τους οποίους οι γονείς δεν επιθυμούν το σχολείο να λειτουργεί πειραματικά, άρα και υποχρεωτικά για όλους ολοήμερο.
Βασικό στοιχείο που επισήμανε ο εκπαιδευτικός στο Ολοήμερο και Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Αντώνης Γκιούλης είναι ότι έχουμε σημαντική περικοπή των κονδυλίων, κατά 40%, που ελάμβαναν τα 28 πειραματικά ολοήμερα. Αυτό είχε ως συνέπεια να έχουν περικοπεί προγράμματα που γίνονταν τις απογευματινές ώρες. Αυτό σε συνδυασμό με την κάλυψη θέσεων με ωρομίσθιους και μάλιστα υποχρεωτικά, η μη τροποποίηση του προγράμματος ώστε να ενταχθούν δράσεις στο κολυμβητήριο ή στο γήπεδο, το γεγονός ότι τα παιδιά κουβαλούν το δικό τους φαγητό από το σπίτι, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν κάλυπτε κάποια κοινωνική ανάγκη των κατοίκων (δεν εργάζονται μέχρι αργά το απόγευμα οι δύο γονείς) έκανε το σύλλογο να ζητήσει την τροποποίηση.
Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννας Λεμονιάδου που επέμεινε ιδιαίτερα στην αστοχία της επιλογής των Θυμιανών, λέγοντας ότι είναι σαν το πείραμα με το θεϊκό οξύ και το νερό, όπου αν δεν γίνει σωστά θα προκαλέσει έκρηξη. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μόλις την προηγουμένη εγκρίθηκε η ίδρυση ενός ακόμα τμήματος ένταξης στο σχολείο, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις θέσεις των εκπαιδευτικών..
Η απόφαση της ΝΕΠ, που καταψηφίστηκε από τον εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ και το σχολικό σύμβουλο, θα χρειαστεί 20 τουλάχιστον μέρες μέχρι να επικυρωθεί ή όχι από το υπουργείο.
Η πλειοψηφία των μελών της ΝΕΠ πάντως σημείωσε ότι πρόκειται για ένα θεσμό που δείχνει το δρόμο στο σχολείο του μέλλοντος και πως πρέπει αφού εξεταστεί η επίλυση των προβλημάτων να το ξανασκεφτούν οι γονείς.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιατηρούν το Casus Belli προς την Ελλάδα οι Τούρκοι
Επόμενο άρθροΑνάβαση στον Αγιο Μάρκο για τους ποδηλάτρες