Αρχική Νέα Τοπικά Τέλος στάθμευσης, αντί 1 €, και για τους κατοίκους του Κέντρου

Τέλος στάθμευσης, αντί 1 €, και για τους κατοίκους του Κέντρου

4


 Με την έντονη αντίδραση των κατοίκων που βρέθηκαν να μένουν στους δρόμους που εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση, πέρασαν κατά πλειοψηφία οι αλλαγές που έφερε προς ψήφιση η Δημοτική Αρχή Μεννή στο δημοτικό συμβούλιο.
Η μεγάλη αλλαγή είναι στο γεγονός ότι και οι μόνιμοι κάτοικοι θα πληρώνουν για να λαμβάνουν κάρτα στάθμευσης. Βέβαια το ποσό που ορίστηκε είναι ασήμαντο και συγκεκριμένα 1 ΕΥΡΩ το μήνα, αλλά αυτό που τόνισαν οι περίοικοι, όπως και η μείζονα μειοψηφία (ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας απουσίαζε) είναι ότι θεσμοθετείται η καταβολή τελών.
Οι κάτοικοι πίεσαν για απόσυρση του θέματος, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή ότι αποφασίζει χωρίς να έχει συζητήσει πρώτα μαζί τους και αναρωτήθηκαν ορισμένοι από αυτούς αν είναι συνταγματικό να πληρώνουν τέλη.
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας Πέτρος Παντελάρας σημείωσε ότι είχαν συμφωνήσει στο θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης γύρω από το Δημοτικό Κήπο, όχι όμως και στο να οδηγηθεί σε ένα φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Ο δ.σ. Πέτρος Ντομάτας σημείωσε εξάλλου ότι δεν λύνεται το θέμα της στάθμευσης των οχημάτων επιχειρήσεων στο Κέντρο με το τρίωρο και ζήτησε να προχωρήσουν σε χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης, με το Δήμαρχο να συμφωνεί αρκεί να είναι μπορούν νομικά να το ζητήσουν.
Μια άλλη ρύθμιση που πέρασε κατά πλειοψηφία είναι ο χρόνος ανώτερης στάθμευσης που ορίστηκε στις 3 ώρες, χωρίς δικαίωμα να τοποθετούνται κάρτες μεγαλύτερης διάρκειας. Αυτό γίνεται για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του παρκαρίσματος οχημάτων με την ένδειξη ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ από διάφορες επιχειρήσεις πώλησης αυτοκινήτων. Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Μάρκος Μεννής δεν είναι δυνατόν να το αντιμετωπίσουν με άλλο τρόπο, αφού τα οχήματα έχουν άδεια κυκλοφορίας, πληρώνουν τέλη και ακόμα ανήκουν τυπικά σε πολίτη και όχι σε επιχείρηση.
Επίσης πέρασε ομόφωνα η απόφαση να καταβάλλουν 30 ΕΥΡΩ μηνιαίως τα φορτηγά μέχρι 18 μέτρα μήκος, που θα πρέπει να χρησιμοποιούν ως χώρο στάθμευσης την περιοχή βόρεια του βιολογικού σταθμού στη Φάρκαινα.

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Μεννής προσπάθησε να σημειώσει στην ομιλία του, ότι κάνουν προσπάθειες να ελευθερώσουν το κέντρο από τα ΙΧ, όπου θα δημιουργηθούν πεζόδρομοι για ελεύθερη διέλευση των πεζών, φέρνοντας παραδείγματα και από τις ευρωπαϊκές πόλεις  ή και την Αθήνα.
Ατυχέστατο βέβαια αφού το κύριο που τονιζόταν στο δημοσίευμα που επικαλέστηκε ήταν η ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών με διαφορετικά μέσα. Εδώ μία γραμμή που συνδέει τους χώρους στάθμευσης μπορεί μεν να είναι δωρεάν αλλά χωρίς να επιτρέπεται στους μόνιμους κατοίκους των περιοχών που περνά να το χρησιμοποιήσουν και κλείνοντας την ώρα που κλείνει η αγορά, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν επαρκές μέσο μεταφοράς.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι προτάσεις για το πρόγραμμα προβολής συζητούνται στη ΝΕΤΠ, 31/10
Επόμενο άρθρο90 λεπτά αγωνίας για τη μεταφορά τραυματία από τη Βολισσό