Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Μήνυμα Πρωθυπουργού για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα Πρωθυπουργού για την 28η Οκτωβρίου

17

ΜΗΝΥΜΑ
ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα γιορτής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο ελληνισμός την ώρα του “ΟΧΙ”. Είναι επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού και της βίας.


Σήμερα η Ελλάδα, συνεχίζει την παράδοση μίας Χώρας που πρωτοστάτησε στους αγώνες για ελευθερία και ειρήνη. Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των σημαντικότερων Διεθνών Οργανισμών, ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και συμμετέχει ενεργά σε δράσεις για ένα δημοκρατικότερο και δικαιότερο κόσμο. Προωθεί όλες τις απαραίτητες εκείνες δράσεις που διασφαλίζουν στη πράξη το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Αξιοποιεί τη γεωπολιτική της θέση και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές που στοχεύουν στην ανάπτυξη, την συνεργασία, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή μας και στον κόσμο γενικότερα.


Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου συμπίπτει και με τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ενός πολέμου που τραυμάτισε βαθιά την Ευρώπη και τους λαούς της. Σήμερα, 60 χρόνια μετά, οι ευρωπαίοι πολίτες αποδεικνύουμε ότι η πίστη στις αξίες και τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της συνεργασίας είναι πιο αποτελεσματικά και πιο ωφέλιμα από τις ανώφελες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Αποδεικνύουμε ότι οι δεσμοί της φιλίας και της αμοιβαιότητας μεταξύ των κρατών, ο σεβασμός στην ανθρώπινη προσωπικότητα και αξιοπρέπεια, είναι αξίες με βαθιά οικουμενικό χαρακτήρα.


Αυτή η παρακαταθήκη είναι το χρέος αλλά και η πρόκληση της γενιάς μας. Είναι το ιστορικό χρέος του καθενός ξεχωριστά, ώστε η ειρήνη, η δημοκρατία, ο αλληλοσεβασμός να είναι οι οδηγοί των κοινωνιών μας στο δρόμο της ευημερίας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι προτάσεις για το πρόγραμμα προβολής συζητούνται στη ΝΕΤΠ, 31/10
Επόμενο άρθρο90 λεπτά αγωνίας για τη μεταφορά τραυματία από τη Βολισσό