Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή 90 λεπτά αγωνίας για τη μεταφορά τραυματία από τη Βολισσό

90 λεπτά αγωνίας για τη μεταφορά τραυματία από τη Βολισσό

22


 Η έλλειψη ασθενοφόρου στην περιοχή της βορειοδυτικής Χίου και η μη στελέχωση του περιφεριακού ιατρίου (φώτο) του Δήμου Αμανής στη Βολισσό, παραλίγο να στοιχίσουν τη ζωή σε ένα 20χρονο.
Ο νεαρός τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών στο σπίτι του κόπηκε από απροσεξία κεντρική αρτηρία του ποδιού. Η ανάγκη να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Χίου ήταν μεγάλη και επιτακτική. Χρειάστηκε όμως να περάσουν 90 κρίσιμα λεπτά για να γίνει η μεταφορά, αφού το ασθενοφόρο για να ανέβει στο χωριό της Βολισσού από το νοσοκομείο της Χίου χρειάζεται περίπου 45 λεπτά.
Το επεισόδιο συνέβη πριν 13 μέρες και η είδηση έγινε γνωστή μέσα από το ευχαριστήριο της οικογένειας του νεαρού Παντελή Μπαχά στον τοπικό τύπο, όπου ευχαριστεί ιδιαίτερα τους γιατρούς του Σκυλίτσειου νοσοκομείου Χίου αλλά και τους αγροτικούς γιατρούς που υπηρετούν στα ιατρεία της Βολισσού και των Κουρουνίων.
Φθάνοντας στο νοσοκομείο της Χίου ο νεαρός είχε χάσει μεγάλη ποσότητα αίματος (είχε 13 αιματοκρίτη) και μάλιστα προσφέρθηκαν να δώσουν αίμα οι δύο συνοδεύοντες αγροτικοί ιατροί.
Με αυτόν τον τρόπο που ευτυχώς δεν κατέληξε σε τραγωδία επανήλθαν στην επικαιρότητα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απομακρυσμένες από τα Νοσοκομεία περιοχές.
“Σήμερα ήταν το δικό μου παιδί, αύριο μπορεί να είναι κάποιου άλλου. Το δικό μου είχε γερή κράση και άντεξε”, μας λέει η μητέρα του Γλυκερία Μπαχά.
Να σημειώσουμε ότι αν και η απόφαση για αναβάθμιση του ιατρείου σε Περιφερειακό είχε ληφθεί το καλοκαίρι του 2003, εντούτοις αυτό δεν έχει ακόμα στελεχωθεί.
Εξάλλου ένα ασθενοφόρο που πριν μερικά χρόνια είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Αμανής , τελικά παροπλίστηκε αφού κύριο πρόβλημα ήταν η έλλειψη οδηγού και η λειτουργία του με εθελοντές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαι το Νοέμβριο απαγορεύεται η χρήση φωτιάς
Επόμενο άρθροΜια ώρα… κέρδος το πρωϊ της Κυριακής