Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία πρώην ιδιοκτητών για φράγμα Κόρης Γεφύρι

Διαμαρτυρία πρώην ιδιοκτητών για φράγμα Κόρης Γεφύρι

8

 

Την αποφασιστικότητα της Νομαρχίας να προχωρήσει το έργο κατασκευής του φράγματος Κόρης Γεφύρι, επέδειξε το πρωί του Σαββάτου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.
Συγκεκριμένα συνεργεία πήγαν να κάνουν έργα αποψίλωσης στην περιοχή και να κόψουν δέντρα, οπότε και δέχτηκαν την αντίδραση από ομάδα ιδιοκτητών, οι περιουσίες των οποίων έχουν βεβαίως απαλλοτριωθεί, απαιτώντας να σταματήσουν οι παρεμβάσεις. Οι ιδιοκτήτες διαμαρτύρονταν λέγοντας ότι δεν υπάρχει άδεια δασαρχείου για την κοπή των δέντρων.
Άμεση ήταν η ενέργεια από πλευράς του Νομάρχη Πολύδωρου Λαμπρινούδη που κάλεσε αμέσως την Εισαγγελέα και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χίου στην περιοχή. Αποφασιστικά ο κ. Λαμπρινούδης τόνισε ότι από την ώρα που έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες θα πρέπει να συνεχιστούν τα έργα και ζήτησε από Εισαγγελέα και Αστυνομία να περιφρουρήσουν το δημόσιο συμφέρον, όποτε και συνεχίστηκαν οι εργασίες.
Να θυμίσουμε ότι στις 11/10/2005, με το υπ’αριθμ. 32628 γραμμάτιο συστάσεως παρακαταθήκης, το οποίο εκδόθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, παρακατατέθηκε από τη Ν.Α Χίου συνολικό ποσό 732.064,99 €, για την αποζημίωση των δικαιούχων της απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του φράγματος. Παράλληλα, στις 12/10/2005, απεστάλη για δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης ανακοίνωση για την παρακατάθεση.
Μάλιστα η Νομαρχία με το έγγραφό της ζητούσε από τους εμπλεκόμενους να απελευθερώσουν τις ιδιοκτησίες, το αργότερο μέχρι 31 Οκτωβρίου “προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του τόσο σημαντικού αυτού έργου για το υδρευτικό πρόβλημα του Νομού”.

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο πρώτο απαγορευτικό λόγω των θυελλωδών ανέμων
Επόμενο άρθροΠαναγιώτης Καρασούλης: μαρτυρία για την 28η Οκτωβρίου 1940