Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Εντονη διαμαρτυρία ΕΛΜΕ για τις ελλείψεις καθηγητών ειδικοτήτων στα ΤΕΕ

Εντονη διαμαρτυρία ΕΛΜΕ για τις ελλείψεις καθηγητών ειδικοτήτων στα ΤΕΕ

7


Το Δ.Σ της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χίου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απαράδεκτη έλλειψη καθηγητών ειδικοτήτων που παρατηρείται κατά τη φετινή σχολική χρονιά στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. Αν και έχουν περάσει δύο μήνες από το ξεκίνημα του σχολικού έτους τα ΤΕΕ του νομού μας, σε μεγάλο βαθμό, υπολειτουργούν.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι χαρακτηριστικό της αδιαφορίας των αρμοδίων το γεγονός ότι:
–  στο ΤΕΕ Οινουσσών δε διδάσκονται πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα εφόσον, ακόμα, δεν έχουν διοριστεί οι αντίστοιχοι καθηγητές (πλοίαρχοι, μηχανικοί κ.α).
– Παράλληλα στο 1ο ΤΕΕ Χίου δεν έχουν ξεκινήσει τα περισσότερα μαθήματα ειδικότητας στους τομείς Γεωπονίας-Φυτικής Παραγωγής και Γραφικών Τεχνών.
– Σοβαρότατες επίσης ελλείψεις παρατηρούνται και στο 2ο ΤΕΕ Χίου σε καθηγητές ειδικοτήτων όπως Ιατρού, Νοσηλευτών, Βρεφονηπιοκόμου, Μηχανολόγων, καθώς και εργαστηριακών καθηγητών ΔΕ (Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων, Ηλεκτρονικού) και στα δύο ΤΕΕ της πόλης.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση βαραίνει αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και οφείλεται στην έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού αναφορικά με τη διαδικασία του γραπτού διαγωνισμού για πρόσληψη εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ.
Είναι όμως φανερό ότι, λόγω αυτής, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση των μαθητών και την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ ενώ, παράλληλα, οδηγείται σε περαιτέρω υποβάθμιση η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Χίου ζητά άμεσα από το ΥΠΕΠΘ να προχωρήσει στην πρόσληψη καθηγητών ειδικοτήτων για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που παρουσιάζονται και να ξεκινήσουν επιτέλους τα μαθήματα.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


   Γ. ΧΑΛΛΙΟΡΗΣ                                                                                    ΑΡΓ. ΤΣΕΟΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜετασεισμός 5 Ρίχτερ το πρωί
Επόμενο άρθροΑ’ τοπική κατηγορία: Ατρόμητη νίκη