Αρχική Απόψεις Συνεντεύξεις Αντώνης Κοτσακάς: Δεν πρόκειται να γίνω ο “επισπεύδων”

Αντώνης Κοτσακάς: Δεν πρόκειται να γίνω ο “επισπεύδων”

23

 
Συναντήσαμε τον Αντώνη Κοτσακά στον Καρφά, στο κεντράκι του Γιαμού κοντά στο σπίτι του εκεί που συνηθίζει να πίνει τον καφέ του και να ξεκουραστεί με τη ματιά στη θάλασσα να αγναντεύει τις απέναντι ακτές.
“Νοιώθουμε ότι για να συζητήσουμε μια συνέντευξη στον Αντώνη Κοτσακά θα πρέπει να έχουμε κάποια θέματα στην ατζέντα μας γα να κουβεντιάσουμε και ίσως γι’ αυτό να έχουμε καθυστερήσει να μιλήσουμε και μαζί σας αν και τον τελευταίο καιρό “έπαιξε” το όνομά σας, ειδικά στα δημοτικά δρώμενα”, σημειώσαμε για να δεχτούμε καταρχήν ένα σχόλιο σε ότι αφορά τη “Δ”.


Α.Κ.: Να κάνω ένα σχόλιο καταρχήν για αυτό, γιατί για εμένα είναι σημαντικό. Έβλεπα, βλέπω και νομίζω θα συνεχίσω να βλέπω τη “Δημοκρατική” με ιδιαίτερη συμπάθεια. Οι εργαζόμενοι στη “Δ” και σε παλιότερα χρόνια, ίσως και πιο δύσκολα,  ξέρουν πόσο στάθηκα και πόσο στήριξα τις προσπάθειες ποικιλοτρόπως. Έχω αποδείξει απέναντί σας ότι όσες φορές μου ζητήσατε συνέντευξη ή οτιδήποτε άλλο μπορούσα πως ανταποκρίθηκα θετικά. Και επειδή τον τελευταίο καιρό ακούω σχόλια περί ειδικών προτιμισιακών μου σχέσεων με άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης θέλω να είναι σαφές ότι όταν οι άλλοι μου ζητάνε δηλώσεις ανταποκρίνομαι. Εσείς χθες μου ζητήσατε και σήμερα ανταποκρίνομαι.


“Δ”.: Να ξεκινήσουμε με ένα σχόλιο για την πολιτική επικαιρότητα; Τι αίσθηση σας δημιουργεί αυτή η συζήτηση που περιστρέφεται γύρω από σκάνδαλα που ενδεχομένως εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα;
Α.Κ. είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό, είναι ζήτημα δημοκρατίας για τη χώρα. Πιστεύω ότι οι συνθήκες μέσα στις οποίες ζούμε, τα πρότυπα και τα στερεότυπα που έχουν διαμορφωθεί, οι στάσεις και οι συμπεριφορές, η έλλειψη οραμάτων, αρχών και αξιών ο άκριτος και άκρατος καταναλωτισμός στον οποίο έχουμε οδηγήσει την κοινωνία με ευθύνη όλων ημών, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης διαμορφώνουν κοινωνίες με τέτοιους είδους συμπεριφορές.
Αυτές οι συμπεριφορές, οι λαθεμένες σε κάθε περίπτωση, αφορούν δυστυχώς το σύνολο της κοινωνίας μας και σαφώς αγγίζουν και το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Νομίζω ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να επιδιώξουν τα κόμματα, να το αντιμετωπίσει ο καθένας στο χώρο του άλλου, αυτός είναι στρουθοκαμηλισμός. Πρέπει να το δούμε σαν ένα δομικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει να το δει πρωτίστως ο ίδιος ο λαός, ο πολίτης, ο εκλογέας και να συμπεριφερθεί ανάλογα.
Εάν μπούμε σε μια λογική πινγκ- πονγκ, δηλαδή φταίει αυτός ή φταίει εκείνος επιτείνουμε ένα κλίμα αποστροφής των πολιτών από την πολιτική και τους πολιτικούς  και αυτό είναι πολύ καλό για τη χώρα και τη Δημοκρατία και φοβάμαι ότι μεσοπρόθεσμα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.


“Δ”.: Είστε σε πολιτικά όργανα στο ΠΑΣΟΚ, ήσασταν σε προηγούμενες κυβερνήσεις, αλήθεια καθορίζουν την πολιτική ατζέντα της επόμενης ημέρας τα βραδινά δελτία ειδήσεων;
Α.Κ. Έχω νοιώσει και δεν φοβάμαι να πω, όχι όμως μόνο στη χώρα μας, ότι η οικονομική εξουσία έχει αναγορευθεί σε υπέρτερη εξουσία από την πολιτική εξουσία και αυτό είναι το πρόβλημα. Δηλαδή η οικονομική εξουσία έχει τεράστιες δυνατότητες και μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, μιλάω για τα κεντρικά ίσως αναλογικά και σε κάποιο βαθμό και στα επαρχιακά, έχει τεράστιες δυνατότητες να καθορίσει την πολιτική ατζέντα και να βάλει τους πολίτες να συζητούν πάνω σε αυτή.
Κοιτάξτε τ ι γίνεται τις τελευταίες ημέρες. Συμβαίνουν πολύ σημαντικά πράγματα. Η χώρα είχε ένα ευρωπαϊκό προσανατολισμό, νομίζω όμως ότι επιχειρείται μία αλλαγή προσανατολισμού και να πάμε από τον ευρωπαϊσμό στον ατλαντισμό. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτές τις ημέρες βγαίνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της χώρας που αφορά τη ζωή των πολιτών για την επόμενη χρονιά, αυτές τις ημέρες συνέβη μια αγορά 40 αεροπλάνων τεράστιου κόστους και δυστυχώς οι πολίτες αντί να ασχολούνται με αυτά τα πραγματικά πολιτικά ζητήματα, ασχολείται για το πως χάθηκε η γαλοπούλα…


“Δ”.:  Ήταν και δικιά μας.!
Α.Κ.
Ναι ήταν και δικιά μας, δυστυχώς για ένα διήμερο είχαμε αρνητική δημοσιότητα ως Χίος και εγώ στην Αθήνα όπου κυκλοφορούσα με ρωτάγανε αν βρήκαμε τη γαλοπούλα.


“Δ”.: Να περάσουμε στο θέμα αυτό, που με τις δηλώσεις, τις σκέψεις σας αυτό το καλοκαίρι, ταράξατε τα νερά σε ότι αφορά τα δημοτικά δρώμενα και ειδικά στο Δήμο Χίου. Να πούμε λίγο για αυτό;
Α.Κ
. Να πούμε κύριε Πυλιώτη και θέλω να γίνει κατανοητή η λογική μου γιατί εκεί είναι το πρόβλημα. Πέρα από τα πρόσωπα είναι να βλέπουμε πάντα την ουσία των πραγμάτων.
Εγώ τι είπα πάρα- πάρα πολύ απλά, αλλά φαίνεται δύσκολα και δεν με καταλάβανε ή φαίνεται κάποιοι ενδιαφέρονταν περισσότερο για άλλα πράγματα παρά για την ουσία αυτών που είπα.
Εγώ είπα ότι η πόλη της Χίου είναι ένας χώρος συγκεκριμένος, που για να έχει μια ποιότητα ζωής πρέπει να έχει μια αναλογία κατοίκων ανά τετραγωνικό μέτρο. Ο χώρος αυτός λοιπόν ασφυκτιά, θα σκάσει, διότι έχει κάποιους περιοριστικούς παράγοντες. Για παράδειγμα από τα ανατολικά είναι η θάλασσα, από τα βόρεια είναι ο Βροντάδος μια αραιοδομημένη και ακριβή περιοχή, από τα νότια ο Κάμπος που ισχύει η κατάτμηση σε 8 στρέμματα άρα είναι απαγορευτικός και από τα δυτικά οι πτυχώσεις του εδάφους τα δασικά και τα δημόσια είναι πάλι απαγορευτικά. Ξέρετε δεν είναι για μένα  το θέμα να κάνουμε το πεζοδρόμιο ή να ανοίξουμε αυτό το δρομάκι, πρέπει να το δεις στο σύνολό του, πρέπει να δεις το κουβάρι και όχι την κλωστή, ο χώρος λοιπόν αυτός ασφυκτιά.
Εγώ έχω μία άποψη την οποία υποστηρίζω φανατικά.
Η άποψη μου λέει ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει σοβαρά πράγματα εάν αυτά δεν είναι ώριμα μέσα στη συνείδηση των πολιτών. Η συμβολή μου λοιπόν ήταν να βοηθήσω να κατανοήσουν οι πολίτες τη διάσταση του προβλήματος, αν είναι έτσι όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι.
Αν η επιλογή είναι άστα να πορεύονται έτσι, εγώ είμαι υποχρεωμένος να τη σεβαστώ. Εάν η επιλογή είναι να βγούμε από την πεπατημένη, να κάνουμε κάτι σοβαρό, να “σπάσουμε το τσόφλι” που είπα, σημαίνει δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνει μονοπαραταξιακά.
Ανέπτυξα λοιπόν μια τέτοια συλλογιστική στο ραδιόφωνο και το ερώτημα του συναδέλφου σας ήταν “εάν οι πολίτες συνειδητοποιήσουν -που φαίνονται να το συνειδητοποιούν- εάν πάνε έτσι τα πράγματα εσύ θα δεχόσουνα να τεθείς επικεφαλής μια τέτοιας προσπάθειας;”.
Η απάντησή μου ήτανε ότι μπορεί να μην είμαι εγώ ο πλέον ενδεδειγμένος, ο πλέον κατάλληλος για να εκφράσω αυτό το πράγμα όμως εάν πράγματι είναι έτσι θα το σκεφτώ προς θετική κατεύθυνση κάτω από δύο προϋποθέσεις.
 Η μία είναι να μην είμαι υποψήφιος ενός κόμματος, με ενδιαφέρει η κοινωνία πρωτίστως και όχι τα κόμματα.
Και το δεύτερο ως προέκταση της λογικής που σας ανέπτυξα, θα πρέπει να υπάρξει μία ευρεία νομιμοποιητική βάση για να μπορείς να κάνεις πράγματα.
Εννοώ δηλαδή ότι είναι άλλο πράγμα να βγει ένας συνδυασμός οριακά, τώρα το έκαναν 42%, και είναι άλλο πράγμα να βγει ένας συνδυασμός με 65%. Αυτό τώρα ερμηνεύτηκε ποικιλότροπα, ο καθένας κατά πως το βόλευε…


“Δ”.: Μια ερμηνεία ήταν ότι ασκήσατε κριτική προς την παρούσα Δημοτική Αρχή Χίου.
Α.Κ. Μάλιστα, θα σας πω. Εγώ είπα και λέω ότι όλες οι δημοτικές αρχές προεξαρχούσης εκείνης του Γιάννη Μπουμπάρη κάνανε πράγματα.  Και αλίμονο αν πει κανείς δεν κάνανε τίποτα. Η κάθε Δημοτική Αρχή προσπαθεί, είναι άλλης τάξης το ζήτημα αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τον προσανατολισμό, με τη μεθοδολογία, με την ορθότητα των επιλογών αλλά έγιναν προσπάθειες.
Αυτές οι προσπάθειες ήτανε στα πλαίσια της “πεπατημένης” που λέω εγώ. Ενώ η πόλη χρειάζεται κάτι μεγάλο, κάτι σοβαρό κάτι διαφορετικό.
Η δεύτερη επίπτωση, είδα σοβαρούς συναδέλφους και σχόλια να λένε αυτοπρόταση Κοτσακά.
Εγώ δεν κατέθεσα καμιά αυτοπρόταση. Απλώς απάντησα -και απάντησα δύσκολα, βάζοντας όρους και προϋποθέσεις- στο ερώτημα που μου τέθηκε .
Δεν είπα εγώ ότι αυτοπροτείνομαι.
Το ίδιο λέω και σήμερα, μπορεί να μην κάνω εγώ και μακάρι να κάνει κάποιος άλλος για να εκφραστεί αυτό το πιο σημαντικό. Η πόλη χρειάζεται ΣΥΝΘΕΣΗ, δεν χρειάζεται διαίρεση και αντίθεση.


“Δ”.: Σας ενόχλησε η επιστολή των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του κ. Μεννή που στην ουσία σας εγκαλούσαν στα κομματικά όργανα για την παρέμβασή σας αυτή. Και θα λέγατε ότι ο Πέτρος Ντομάτας με τη στάση του απέδειξε ότι είναι ένας φίλος σας;
Α.Κ.:
Επειδή αναφέρεστε στον Πέτρο Ντομάτα και ο Μαρτάκης…
“Δ”.: Είχε ήδη ανεξαρτητοποιηθεί ο κ. Μαρτάκης..
Α.Κ.: Α, με αυτή την έννοια. Κοιτάξτε, εγώ μπορώ να καταλαβαίνω και σκοπιμότητες, μπορώ να καταλαβαίνω πολλά πράγματα. εκείνο που δεν κατάλαβα είναι πως άνθρωποι νοήμονες υπογράφουν ένα χαρτί χωρίς να προσέξουν που βάζουν την υπογραφή τους. Δηλαδή αν ρωτήσω, βρε παιδιά λέτε ότι επετέθην στη Δημοτική Αρχή Μεννή και κατηγόρησα τη Δημοτική Αρχή Μεννή. Πάρτε τις δηλώσεις μου λέξη προς λέξη και πείτε μου που έγινε αυτό το οποίο ισχυρίζεστε. Δεν θα μπορούν να πουν τίποτα. Γιατί είμαι πάρα πολύ προσωπικώς, προσπαθώ να χρησιμοποιώ την ελληνική γλώσσα. Δεν άφησα αιχμές , δεν είπα κάτι το κακό δεν κατηγόρησα τη Δημοτική Αρχή, εκείνοι υπέγραψαν ένα χαρτί το έστειλαν και στο οποίο λένε ότι εγώ κατηγορώ τη Δημοτική Αρχή. Και λέω είναι δυνατόν νοήμονες άνθρωποι συγκροτημένοι άνθρωποι, να βάζουν αβίαστα, αβασάνιστα την υπογραφή τους, με κάτι τέτοιους ισχυρισμούς οι οποίοι δεν ευσταθούν. Έτσι μου δημιουργήθηκε μια τεράστια απορία.


 “Δ”.: Στη συνέχεια όμως της συλλογιστική σας, κάποιος πρέπει να πάρει αυτή την πρωτοβουλία. Και ίσως πάρα από μια δήλωσή σας χρειάζονται και άλλες ενέργειες από τη δική σας την πλευρά;
Α.Κ.:
Είχα δηλώσει λοιπόν τότε και το επαναλαμβάνω, και το τήρησα όλους αυτούς τους μήνες που πέρασαν, ότι εγώ δεν πρόκειται να γίνω ο “επισπεύδων”. Δεν πρόκειται να μπω σε μια διαδικασία επαφών, συζητήσεων, διαβουλεύσεων ή διαπραγματεύσεων γιατί… δεν μου πάει ή αν θέλετε δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι είναι κάτι που εγώ το επιδιώκω ή που για μένα είναι όνειρο ζωής.
Δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση το θεσμικό ρόλο, τις δυνατότητες την ιδιότητα του Δημάρχου. Αλλά όπως αντιλαμβάνεστε έχω κάνει πράγματα στη ζωή μου κ. Πυλιώτη, μάλλον σημαντικά και αρκετά.
Δεν είναι για μένα όνειρο ζωής… Γιατί και τέτοια άκουσα, “α ξέρεις ο Κοτσακάς έμεινε χωρίς εξουσία και επιδιώκει…”. Μα αυτά που έχω και κάνω σε πανελλαδικό επίπεδο είναι εξίσου σημαντικά. Θέλω δηλαδή και μέσα από αυτή τη συνέντευξη καλοπροαίρετα να πω… κάποιοι άνθρωποι αποδεδειγμένα έχουν μια αντίθεση μαζί μου, την οποία δεν έχω κατανοήσει ποτέ. Μπορεί να είναι αντίθεση που αφορά την τοπική νομή της εξουσίας, δεν με αφορά. Μπορεί να είναι αντίθεση και στο όνομα δικών μου λαθών και αδυναμιών ενδεχομένως του παρελθόντος , δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι ο τέλειος και τα έκανα όλα καλά. Αλλά ας προσπαθήσουν να με δουν στην ανθρώπινη διάσταση, ας προσπαθήσουν να δουν ότι έχω δικαίωμα να έχω γνώμη και έχω δικαίωμα να τη λέω τη γνώμη. Είναι κάποιοι άνθρωποι που μου αμφισβητούν ακόμα και αυτό το δικαίωμα, που θα ήθελαν μάλλον να μην υπάρχω, τι να κάνουμε υπάρχω.


“Δ”.: Μάλλον κ. Κοτσακά αυτή όλη η συζήτηση γίνεται στο χώρο το δικό σας, στο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ξέρω αν νιώθετε αυτή την πίεση ακόμα και αμφισβήτηση από άλλους χώρους;
Α.Κ.: Ναι να σας πω ότι…με συναίσθηση ευθύνης, γιατί περί ευθύνης πρόκειται, βλέπω ότι από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς υπάρχει μια τιμητική για μένα αντιμετώπιση.
Ίσως στο χώρο του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των όσων έχουν προηγηθεί ή ενδεχομένως πιθανολογούν μελλοντικές εξελίξεις, μου αποδίδουν πράγματα τα οποία δεν με αγγίζουν,  είναι πολύ μακριά από μένα. Τι να κάνουμε ελπίζω σιγά-σιγά να το καταλάβουν. Πάντως δεν έχω καμία διάθεση ούτε να πυροδοτώ αντιθέσεις ούτε να οξύνω καταστάσεις, γιατί πρόθεσή μου είναι να συνθέσουμε μια κατάσταση και όχι να τη διαιρέσουμε.


“Δ”.: Αν πούμε για την παρούσα Δημοτική Αρχή Χίου, έχει να δείξει ένα έργο σε σημαντικά προβλήματα, αν πούμε δηλαδή για το ζήτημα του νερού.
Α.Κ.:
Κοιτάξτε η Δημοτική Αρχή την προεκλογική περίοδο, και το είχα επισημάνει τότε λέγοντας μην βάζετε τον πήχη πολύ ψηλά. Μην αναλαμβάνετε δεσμεύσεις συγκεκριμένες και χρονοδιαγράμματα δεσμεύσεων γιατί αν ο πήχης είναι πολύ ψηλά θα κάνετε πράγματα αλλά θα είναι πιο λίγα από αυτά που υποσχεθήκατε και θα περάσετε κάτω από τον πήχη.
Πρέπει να αναγνωρίσω ότι η Δημοτική Αρχή έκανε προσπάθειες, με κάτι μικροφράγματα, όλα αυτά που ξέρετε εσείς καλύτερα από εμένα ενδεχομένως.
Εγώ έχω μία διαφωνία σε ένα θέμα, την οποία έχω πει στον κ. Δήμαρχο εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που ήταν Δήμαρχος στην Ομηρούπολη. Έχω πει ότι η εμπειρία μου ως υπουργός Αιγαίου, γιατί όλο το Αιγαίο έχει προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης, από τις αφαλατώσεις δεν είναι ιδιαίτερα θετική. Γιατί πιστεύω ότι σε μία αφαλάτωση επενδύεις ένα κεφάλαιο  το οποίο με την αξία του παραγόμενου νερού δεν αποσβένεται, πέρα από το ότι έχει υψηλά λειτουργικά έξοδα. Και το λέω γιατί εγώ τότε είχα προτάσεις από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες, και είχα αναθέσει σχετικές μελέτες σε ειδικά πανεπιστημιακά ιδρύματα για να ξέρω τι μου γίνεται. Είχα πει λοιπόν ότι από τη στιγμή που πέφτει νερό και πάει στη θάλασσα, δεν μπορεί να είναι προτεραιότητα μας η αφαλάτωση χωρίς να αποκλείω και τη λύση της αφαλάτωσης, αλλά δεν μπορεί να είναι το πρωταρχικό.
Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ δεν αναγνωρίζω ότι προσπάθησαν, μέσα από τη ΔΕΥΑΧ, και έκαναν κάποια βήματα. αλλά είναι βήματα που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες οι οποίες είναι πιεστικές.
Αναγνωρίζω λοιπόν ότι έγιναν προσπάθειες, γίνονται προσπάθειες, θα γίνουν και το επόμενο διάστημα, όπως έγιναν και από τη Δημοτική Αρχή Παντελάρα και από τη Δημοτική Αρχή Βαρκάρη οι οποίες όμως είναι βήματα. Σε σωστή κατεύθυνση; σε σωστή κατεύθυνση. Αλλά κάνουμε βήματα όταν πρέπει να τρέξουμε ! Προϋπόθεση για να τρέξουμε είναι να το συνειδητοποιήσουν οι πολίτες και να διαμορφωθεί μία δημοτική αρχή, με πλατιά νομιμοποιητική βάση όπως σας είπα προηγουμένως και όχι στενά ενταγμένη στα όρια κομμάτων.


“Δ”.: Τα κόμματα θα πρέπει να πάρουν τώρα την πρωτοβουλία;
Α.Κ.:
Κοιτάξτε δεν είμαι εγώ, ιδιαίτερα εγώ, πλέον ενδεδειγμένος για να κάνω υποδείξεις στα κόμματα τι πρέπει να κάνουν.


“Δ”.:. Θα περιμένατε να είναι θέμα συζήτησης στα όργανά τους. Εκτός από το ΚΚΕ που βγήκε και είπε ότι αυτό που λέτε δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν νομίζω ότι από άλλο κόμμα είχαμε κάποια αντίδραση.
Α.Κ.: Τα κόμματα έχουν τη δικιά τους εσωτερική δομή, λειτουργία, λογική την οποία εγώ κατεξοχήν γνωρίζω πάρα πολύ καλά. Το τι θα κάνουν τα κόμματα είναι δικό τους θέμα. Εγώ περισσότερο απευθύνομαι προς την κοινωνία και λέω συνειδητοποιούμε τη διάσταση και το μέγεθος του προβλήματος;
Εάν δούμε ότι το συνειδητοποιούμε, ελάτε τότε να ψάξουμε  -ο Κοτσακάς μπορεί να είναι ο πλέον ακατάλληλος για κάτι τέτοιο- ελάτε να βρούμε τον πιο κατάλληλο. Εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση.
Αυτά προσπάθησα απλά να πω αλλά σκοπίμως, άθελα, παρερμηνεύθηκαν. Άκουσα διάφορα πράγματα που αφορούν και εμένα. Στενοχωρήθηκα με τη στενομυαλιά ορισμένων ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να χωρέσουν την εξέλιξη μιας κοινωνίας στο δικό τους μικρόκοσμο ή στις δικές τους περιορισμένες προσλαμβάνουσες.


“Δ”.:  Ρωτώ αυτό για τα κόμματα γιατί θα έλεγα ότι έχετε ζήσει τις πολύ καλές στιγμές μετά τη μεταπολίτευση, τα χρόνια που οι πολίτες ήταν ενεργοί. Σήμερα δυστυχώς έχουμε λίγο κόσμο στα δημοτικά συμβούλια ή για παράδειγμα στην τελευταία λογοδοσία του Δημάρχου Χίου ήταν 4-5 άτομα. Πως λοιπόν θα βρούμε αυτούς τους πολίτες που θα καθίσουν να κουβεντιάσουν τι κάνουμε για την επόμενη τετραετία;
Α.Κ.:
Αν προεκτείνω το συλλογισμό σας λέτε δηλαδή ότι αφού οι πολίτες ιδιωτεύουν και αδιαφορούν, άρα μόνο κάποιοι κομματικοί επαΐοντες ενδιαφέρονται, άρα μόνο μέσα από αυτούς θα πρέπει να αναζητήσουμε τη λύση.
Εμένα μια τέτοια λύση δεν με αφορά.
Απαντάω δηλαδή στο ερώτημά μας σας. Δεν με αφορά μια τέτοια λύση. Αν οι πολίτες θέλουν να συνεχίσουν την ιδιώτευση τους η επιλογή τους είναι σεβαστή. Ας την κάνουν αλλά αυτό δεν αφορά εμένα.Συνέντευξη στο Θοδωρή Πυλιώτη
Αναδημοσίευση από ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 1/11/05

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνδιαφέρον για δίκη Μερετάκη
Επόμενο άρθροΕυρωβουλή- Μαρία Κασσιώτου: Μέτρα κοινωνικής πολιτικής για την Προστασία του Θεσμού της Οικογένειας