Αρχική Νέα Τοπικά Ναι στο Δ’ τμήμα του Περιφερειακού δρόμου από το Νομαρχιακό Συμβούλιο

Ναι στο Δ’ τμήμα του Περιφερειακού δρόμου από το Νομαρχιακό Συμβούλιο

6


 

Στη θετική γνωμοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Δ’ τμήματος του Περιφερειακού δρόμου Δήμου Χίου, που καταλήγει στο Τάγμα Δεσπότη, προχώρησε ομόφωνα το νομαρχιακό συμβούλιο.
Από όλες τις πλευρές επισημάνθηκε η ανάγκη στο να προχωρήσει το έργο που θα δώσει έναν περιφερειακό δρόμο, που τόσο έχουμε ανάγκη για να “ανασάνει” το κέντρο της πόλης της Χίου.
Παρών στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής τόνισε τη μεγάλη σημασία του έργου για το οποίο έχουν εξασφαλιστεί όλες οι αδειοδοτήσεις και που το Δ’ τμήμα είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα INTERREG III. Κάνοντας μια αναφορά στο όλο έργο τόνισε ότι ξεκίνησε επί εποχής Μπουμπάρη ο σχεδιασμός και φθάσαμε στην 4η κατά σειρά δημοτική αρχή που εξετάζει το θέμα με τα 7 τελευταία χιλιόμετρα του δρόμου.
Σημείωσε επίσης ότι ο δρόμος και ο κόμβος που πρέπει να δημιουργηθεί δεν έχουν καμία σχέση με τα έργα ανάπλασης που εξετάζει ο Δήμος για την περιοχή Τάγμα Δεσπότη, όπως ανέφερε ο κ. Δήμης Μυλωνάδης. Οι ενστάσεις του τελευταίου για το θέμα του κόμβου που δημιουργείται με το σημερινό εθνικό δρόμο Χίου- Καρδαμύλων, η αναφορά στα έργα ανάπλασης που εξετάζει ο Δήμος Χίου στην περιοχή και η δήλωση ότι θα καταφύγει στα αρμόδια όργανα, έφερε αρκετούς νομαρχιακούς συμβούλους να είναι ιδιαίτερα επιθετικοί μαζί του.
Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν ο αντινομάρχης Παναγιώτης Καμίτσης που κάλεσε τον κ. Μυλωνάδη να πολιτευθεί αν επιθυμεί τέτοια εμπλοκή με τα κοινά, σημειώνοντας ότι απαξιώνει συνεχώς το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Αντιπαράθεση υπήρξε και με τον Πρόεδρο του Ν.Σ. Στέλιο Καμπούρη, ενώ στο τέλος δεν έλειψε η έκρηξη και του Νομάρχη στις αναφορές Μυλωνάδη για το ποιος βοήθησε στο να προχωρήσουν τα φράγματα (κατά την άποψή του ο ΟΜΑΣ).
Συμφωνώντας με τη μελέτη για το Δ’ τμήμα του περιφερειακού δρόμου ο Γιάννης Γαϊσίδης σημείωσε ότι πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά το θέμα του κόμβου, για να μην υπάρξουν στο μέλλον κωλύματα. Γατί μπορεί οι σύμβουλοι και από τις δύο παρατάξεις να έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους στις αναφορές Μυλωνάδη ότι θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα, αλλά το γεγονός ότι η διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ. της Περιφέρειας αναφέρεται στη μελέτη λέγοντας ότι πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες από πλευράς ξηράς και να μην επεκταθούν τα έργα προς την πλευρά της θάλασσας, χωρίς προφανώς να γνωρίζει το σχεδιασμό ανάπλασης του Δήμου Χίου που μπαζώνει περί τα 16 στρέμματα (όπως υποστήριξε ο κ. Μυλωνάδης) προβληματίζει.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνδιαφέρον για δίκη Μερετάκη
Επόμενο άρθροΕυρωβουλή- Μαρία Κασσιώτου: Μέτρα κοινωνικής πολιτικής για την Προστασία του Θεσμού της Οικογένειας