Αρχική Νέα Τοπικά Σε σύσκεψη για το νερό προσκαλεί το Επιμελητήριο

Σε σύσκεψη για το νερό προσκαλεί το Επιμελητήριο

10

Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν η οργάνωση ευρείας σύσκεψης φορέων για το νερό, όπου θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, της ΤΕΔΚ και άλλων φορέων.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ Αντώνης Ζαννίκος αρχικά έθεσε το ζήτημα για το πως θα δοθούν εχέγγυα ότι το καλοκαίρι θα έχουμε καλής ποιότητας νερό, οπότε από τη μια θα μπορούμε να προσκαλέσουμε τους… “πελάτες μας” (τους επισκέπτες κατά την ορολογία του Προέδρου) και από την άλλη θα ζητηθεί να μην γίνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που δυσφημούν τον τόπο!
Λαμβάνοντας το λόγο ο Κυριάκος Δηράκης σημείωσε ότι αυτό που θα πρέπει να φέρει στο προσκήνιο το Επιμελητήριο είναι η οργάνωση Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης και να δει “τι θα κάνει ώστε να μειωθεί το πρόβλημα, γιατί δεν πρόκειται να εξαλειφθεί”.
Ο Παντελής Λαμπρινούδης εξέφρασε την άποψη πως η συγκεκριμένη σύσκεψη πρέπει να αποτελέσει αφορμή για συλλαλητήριο ολόκληρου του χιώτικου λαού, άποψη πάντως που δεν την υποστήριξαν άλλοι σύμβουλοι.
“Το θέμα είναι να λυθεί το πρόβλημα και σαν Επιμελητήριο πρέπει να πιέσουμε τους τοπικούς άρχοντες να βρουν λύση”, επισήμανε ο Δημήτρης Κιτριλάκης, ενώ ο Κώστας Σταυρινούδης σχολίασε πως δεν πρέπει να αναφερόμαστε μόνο για τους επισκέπτες και το πρώτο και κύριο που πρέπει να απασχολεί και το σώμα είναι να λυθεί το πρόβλημα για τους μόνιμους κατοίκους.
“Γεγονός αναμφισβήτητο είναι ότι η αγωνία όλων για το νερό που πίνουν τα παιδιά μας”, διόρθωσε τα πράγματα στο τέλος ο κ. Ζαννίκος από τον οποίο ζήτησε ο Γιώργος Γεωργούλης να έχουν ενημέρωση πριν τη σύσκεψη (προγραμματίζεται για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνδιαφέρον για δίκη Μερετάκη
Επόμενο άρθροΕυρωβουλή- Μαρία Κασσιώτου: Μέτρα κοινωνικής πολιτικής για την Προστασία του Θεσμού της Οικογένειας