Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση ΔΕΥΑΧ κατά Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το ειδικό τέλος νερού

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΧ κατά Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το ειδικό τέλος νερού

7

 Στη δημοσιοποίηση του σχετικού νόμου που επιτρέπει την παράταση επιβολής του πρόσθετου ειδικού τέλους στη ΔΕΥΑΧ, ίσο με το 80% επί της αξίας του νερού, έδωσε στη δημοσιότητα μετά το Δήμο Χίου και η ΔΕΥΑΧ μόνο και μόνο για να κατηγορήσει για “ανεύθυνες κραυγές… όσο η ΔΕΥΑ πλησιάζει τη λύση του υδρευτικού”.
Βέβαια το ότι ο νόμος επιτρέπει την παράταση δεν σημαίνει ότι σώζει τη νυν και τις προηγούμενες διοικήσεις της ΔΕΥΑΧ από τις ευθύνες που έχουν, που δεν κατάφεραν να ρυθμίσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις για το βιολογικό καθαρισμό ώστε να μην χρειάζεται να επιβάλλουν φόρο- ειδικό τέλος.
Επίσης επειδή αυτή την περίοδο είναι “παγωμένες” οι δόσεις του δανείου για την κατασκευή του βιολογικού περιμένουμε η ΔΕΥΑΧ να έχει δημιουργήσει το αποθεματικό εκείνο από τη συγκέντρωση των ειδικών τελών που θα της επιτρέψουν να τα καταβάλλει απρόσκοπτα όταν λήξει η περίοδος αυτή ή να κάνει συγκεκριμένα έργα αν όπως ελπίζουν όλοι θα παραγραφούν οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις.


 

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ αναφέρει:
“Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη των κ.κ. Σφυράκη και Μιχαηλίδη και τις ψευδείς και ανεύθυνες καταγγελίες τους για δήθεν παράνομη είσπραξη του ειδικού τέλους από τη ΔΕΥΑ ΧΙΟΥ.
Δίδουμε στη δημοσιότητα απόσπασμα της σχετικής Νομοθεσίας για να διαλύσουμε τις οποιεσδήποτε αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν σε κάθε καλοπροαίρετο συμπολίτη μας, που αγνοεί τα πολιτικά τερτίπια.
Ταυτόχρονα ζητάμε την προσοχή σας και σας ενημερώνουμε ότι όσο η ΔΕΥΑ πλησιάζει στη λύση του υδρευτικού που σύντομα θα φανεί τέτοιου είδους, ανεύθυνες κραυγές θα επαναληφθούν και θα πυκνώσουν διότι μερικοί είναι ταγμένοι να κάνουν οτιδήποτε για να αποτύχουμε προκειμένου να καρπωθούν πολιτικά οφέλη”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕυρωβουλή- Μαρία Κασσιώτου: Νέες θέσεις απασχόλησης σε αγροτικές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές
Επόμενο άρθροΜαστίχα και στην… Αγγλία ανακάλυψε ο ΝΗΡΕΑΣ