Αρχική Νέα Τοπικά Μετά από 15 χρόνια: έργο αποκατάστασης διαρροών σε λιμνοδεξαμενή Βικίου!

Μετά από 15 χρόνια: έργο αποκατάστασης διαρροών σε λιμνοδεξαμενή Βικίου!

22


Ένα έργο σταθμός για το Δήμο Καρδαμύλων και την Αναπτυξιακή του Εταιρεία αποτελεί η προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων διαρροών που εμφανίζει από την κατασκευή της η λιμνοδεξαμενή στο Βίκι.
Το πρώτο “φράγμα”, όπως έμεινε να λέγεται, που είχε γίνει στο νησί πριν από 15 περίπου χρόνια παραμένει ως σήμερα άχρηστο αφού από την αρχή παρουσίασε τεχνικά προβλήματα.
Με πρόσκληση όμως του Δημάρχου Καρδαμύλων στις 10 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, υπό τον Τμηματάρχη ειδικών μελετών της υπηρεσίας εγγείων βελτιώσεων Θεόδωρο Δόλκα και τον μηχανικό της ίδιας υπηρεσίας Πάτροκλο Κρομμύδα πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο στο χώρο, συνοδευόμενοι από το Δήμαρχο Καρδαμύλων Νίκολα Μαρινάκη, τον Πρόεδρο του Τ.Σ. Βικίου Παναγιώτη Καρακόζη και τα υπηρεσιακά στελέχη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σίμο Καραολάνη και Κώστα Τσαρτσάλη.
Το κλιμάκιο του υπουργείου σημείωσε ότι το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί και με βάση των οδηγιών που έδωσαν, ήρθε ως θέμα στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο Καρδαμύλων.
Όπως μας είπε ο πρόεδρος του Βικίου κ. Καρακόζης τα έργα θα πρέπει να επιταχυνθούν γιατί αν αρχίσουν οι βροχές θα χαθεί μια ακόμα χρονιά. Να σημειώσουμε ότι από τη μείζονα αντιπολίτευση ψήφισε το έργο -που ανατέθηκε στην ΑΔΕΚ- μόνο ο Αντώνης Μπουσέκας.
Όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση:
“Με την εκτέλεση του έργου προβλέπεται να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση της στεγανότητας στη λιμνοδεξαμενή Βικίου και την ελαχιστοποίηση των διαρροών.
Ειδικότερα στο σημείο υδροληψίας θα γίνει αντικατάσταση της φθαρμένης μεμβράνης με νέα και η σύνδεση θα γίνει με συγκόλληση τήξης και θα ενισχυθεί με κατάλληλο έλασμα.
Τα κενά μεταξύ των μεμβρανών θα σφραγιστούν με κατάλληλη μαστίχη. Σε άλλα φθαρμένα σημεία που έχουν εντοπισθεί θα γίνει επιμελημένος καθαρισμός και θα τοποθετηθούν ειδικά τεμάχια για την αποκατάσταση της στεγανότητας.
Όπου έχει παρασυρθεί το υλικό οδοστρωσίας θα γίνει πλήρωση του με κατάλληλο αργιλικό υλικό σε στρώσεις και συμπύκνωση με διαβροχή ώστε να εξασφαλιστεί βαθμός συμπύκνωσης όμοιος με τα παρακείμενα στρώματα και να εξασφαλιστεί ομοιογένεια και συνοχή του παλαιού με το νέο υλικό τοιχώματος.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 6.200 ΕΥΡΩ από πιστώσεις ΣΑΤΑ 04 με αναμόρφωση του προϋπολογισμού από μεταφορά πιστώσεων του έργου: “Βελτίωση βατότητας αγροτικών δρόμων στο δημοτικό διαμέρισμα Βικίου.

Αναβολή
Για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο αναβλήθηκε η συζήτηση σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη, λόγω της απουσίας της αρμόδιας δημοτικής υπαλλήλου.
Το σώμα αποφάσισε να αυξήσει τα ενοίκια για τους νέους ενοίκους των διαμερισμάτων στο συγκρότημα Γεμέλου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕυρωβουλή- Μαρία Κασσιώτου: Νέες θέσεις απασχόλησης σε αγροτικές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές
Επόμενο άρθροΜαστίχα και στην… Αγγλία ανακάλυψε ο ΝΗΡΕΑΣ