Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Αντιδρούν οι σπουδαστές ΑΕΝ για το νομοσχέδιο

Αντιδρούν οι σπουδαστές ΑΕΝ για το νομοσχέδιο

5


 Κινητοποιήσεις στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού έφερε η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη Ναυτική Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα την Τρίτη σε 5 από τις Ακαδημίες (μεταξύ αυτών σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη) οι σπουδαστές προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματα, ενώ την Τετάρτη συμμετείχαν οι σπουδαστές σε όλες τις σχολές (και στη Χίο) σε τρίωρη αποχή από τα μαθήματα.
Να σημειώσουμε ότι μέσα στο Σεπτέμβριο είχε ανακοινωθεί από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι άμεσα θα έρθει το νομοσχέδιο στη βουλή προς ψήφιση.
Ο κ. Κεφαλογιάννης είχε κάνει λόγο για “τομή στη ναυτική εκπαίδευση” με το νομοσχέδιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα παροχής ναυτικής επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης από νομικά ή φυσικά πρόσωπα, υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας www.in.gr, καθίστανται ισότιμα με το πτυχίο των ΤΕΙ τα διπλώματα Εμπορικού Ναυτικού Α’ τάξης έπειτα από θαλάσσια υπηρεσία πέντε ετών για όσους εισάγονται στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού από το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006.
Διευρύνεται επίσης το πεδίο τεχνολογικής έρευνας σε τομείς της εμπορικής ναυτιλίας μέσω της διοργάνωσης από τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και τα πανεπιστήμια, προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών και χορήγηση μεταπτυχιακών τίτλων. Αναβαθμίζονται τα προσόντα και οι βαθμίδες του εκπαιδευτικού προσωπικού της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, με ανάλογες μισθολογικές παρεμβάσεις.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜετά από 15 χρόνια: έργο αποκατάστασης διαρροών σε λιμνοδεξαμενή Βικίου!
Επόμενο άρθροΣυναυλία με τη Χορωδία Τρίπολης