Αρχική Απόψεις Aρθρα ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: κάλεσμα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: κάλεσμα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

11

ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 11 το ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.


ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΩΡΑ 10 το ΠΡΩΙ


    Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Πάρτε μαζικά μέρος στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ. στο δημόσιο στις 10 Νοέμβρη. Πάρτε μαζικά μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. το Σάββατο 12 Νοέμβρη στο πεδίο του Άρεως στην Αθήνα. Καταδικάστε την αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των μεσαιωνικών ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, της ανατροπής των κοινωνικοασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας. Κάντε δική σας υπόθεση το διεκδικητικό πλαίσιο του Π.Α.ΜΕ., το πλαίσιο της σύγκρουσης με τη συνολικότερη κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική.
Η κυβέρνηση της ΝΔ βαδίζοντας όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ στην ίδια αντιλαϊκή ρότα του κεφαλαίου και της Ευρωένωσης, έχει οδηγήσει σε παραπέρα υποβάθμιση το βιοτικό επίπεδο των Δημοσίων Υπαλλήλων και όλων των εργαζομένων.
ΣΤΟ όνομα της διαβόητης ανταγωνιστικότητας οι μισθοί καθηλώνονται, η ακρίβεια φουντώνει, η Δημόσια Διοίκηση γίνεται ολοένα και πιο εχθρική για τους εντός και εκτός αυτής εργαζόμενους, η παιδεία, η υγεία και η πρόνοια γίνονται ακριβό εμπορεύσιμο είδος, τα ασφαλιστικά δικαιώματα συρρικνώνονται, η μονιμότητα βάλλεται, οι μεσαιωνικές ευέλικτες εργασιακές σχέσεις γενικεύονται. Οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εκχωρήσεις τομέων της δημόσιας διοίκησης είναι στην καθημερινή ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης.
Κοντά σ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλοι πολιτικοκοινωνικοί φορείς του κεφαλαίου, σχεδιάζουν και απεργάζονται νέα αντεργατικά μέτρα: Συνέχιση και ένταση της λιτότητας, νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, γενίκευση της μερικής απασχόλησης, εφαρμογή της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενεργό, πληρωνόμενο και ανενεργό μη πληρωνόμενο χρόνο εργασίας κλπ. Μαζί μ’ όλα αυτά και με τις πρόσφατες οδηγίες των ευρωενωσιακών επιτρόπων Κρόες και Μπολγκεστάιν, αποβλέπουν στην κατάργηση των καλοκαιρινών αδειών και στην επιβολή εργασιακού καθεστώτος γαλέρας για όλους τους εργαζόμενους.
Όλα αυτά είναι μέρος των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που αποτελούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, τη βασική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην υπηρεσία της όλης αυτής κατάστασης έχουν μπει συνειδητά και αυτές οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ – ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΑΔΕΔΥ. Έχουν συναινέσει και συμπράξει μέσα από την προγραμματική συμφωνία που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στο ξενοδοχείο ’Μεγάλη Βρετάνια’ πέρσι το Νοέμβρη, μέσα από τους διαβόητους στημένους κοινωνικούς διάλογους αλλά και με άλλες ποικίλες μορφές.
Αυτές οι δυνάμεις μαζί με τα ευρωενωσιακά κόμματα και την κυβέρνηση, έχουν συμπήξει μια άτυπη συμμαχία και με κάθε μέσο προωθούν την ενσωμάτωση των εργαζομένων στο σημερινό βάρβαρο σύστημα της ελεύθερης ασύδοτης αγοράς. Από κοινού συμφώνησαν είτε μέσα από τους γνωστούς καταδικαστέους κοινωνικούς διάλογους είτε απευθείας, να υπηρετήσουν την ανταγωνιστικότητα δηλαδή την υπερκερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.
Παραπέρα αυτή η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, εγκαταλείποντας την ανάγκη για άμεσες αυξήσεις μισθών στο ύψος των σημερινών αναγκών των εργαζομένων στο δημόσιο και προτάσσοντας το αίτημα για νέο αμφιλεγόμενο σταδιακό μισθολόγιο και για νέο υπαλληλικό κώδικα, δίνουν στην κυβέρνηση την δυνατότητα να σχεδιάζει – σύμφωνα και με τις τελευταίες δηλώσεις των υπουργών οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης – τη μονιμοποίηση και την ένταση της λιτότητας, τη σύνδεση του μισθού με τη λεγόμενη παραγωγικότητα, την αξιολόγηση – χειραγώγηση των εργαζομένων στο δημόσιο και την παραπέρα προώθηση του αντιδημοσιοϋπαλληλικού προγράμματος “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” του ΠΑΣΟΚ.
Με αυτά τα δεδομένα είναι εμφανές ότι και την επικείμενη 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10 Νοέμβρη, αυτή η πλειοψηφία τη σχεδιάζει ως ένα ακόμα βήμα εκτόνωσης και ενσωμάτωσης των δημοσίων υπαλλήλων στη γενικότερη πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ως στείρο αντιπολιτευτικό ατού για πολιτικές σκοπιμότητες.
Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. στο δημόσιο, πρωτοστατούμε στην αποκάλυψη των βαθύτερων αιτίων και υπαίτιων των προβλημάτων. Επισημαίνουμε την αναγκαιότητα της συστράτευσης όλων των εργαζόμενων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ως βασική προϋπόθεση για δυναμικούς και αποτελεσματικούς αγώνες σύγκρουσης και ρήξης με τη συνολική πολιτική του κεφαλαίου. Συμμετέχουμε δυναμικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στις 12 Νοέμβρη στην Αθήνα. Σε αντιπαράθεση και με την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, κάνουμε δική μας υπόθεση και την πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία στις 10 του Νοέμβρη με τα  παρακάτω αιτήματα των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων που αμφισβητούν και τις συνέπειες αλλά κύρια τις γενεσιουργές αιτίες της αντιλαϊκής στρατηγικής του κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων εταίρων αυτής της πολιτικής:


•    1300 Ευρώ κατώτερος βασικός μισθός και ανάλογη κλιμάκωση για κάθε κατηγορία και κλιμάκιο.
•    Γνήσιες ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
•    Κατάργηση  του  ΦΠΑ  και  πάγωμα  των  τιμών  στα  είδη  πλατιάς κατανάλωσης.
•    Αφορολόγητο όριο σε εισόδημα 15000 Ευρώ για τον άγαμο και 30000 ευρώ για το ανδρόγυνο προσαυξημένο με 5000 Ευρώ για κάθε παιδί, σε ετήσια βάση.
•    Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου.
•    Κατάργηση των αντεργατικών νόμων της ευελιξίας.  Μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρη σταθερή με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους.
•    Αναγνώριση των Β.Α.Ε. στο δημόσιο στα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ, στους εργασιακούς χώρους και στα επαγγέλματα που υπάρχει ανθυγιεινότητα και επικινδυνότητα.
•    Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων υπηρεσιών.
•    Αποκλειστικό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης – υγείας -πρόνοιας,    συνταξιοδότησης    που    θα    καλύπτει    πλήρως    τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
•    Κατάργηση   των   αντιασφαλιστικών  νόμων   των   κυβερνήσεων   του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
•    Πλήρη σύνταξη  στο 80% του  τελευταίου  μισθού  στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας ή στα 60 χρόνια ηλικίας για τον άνδρα και στα 55 για τη γυναίκα.
•    Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν υγεία – πρόνοια στο επίπεδο των σύγχρονων αναγκών.
•    Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα από δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα.  Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης.
•    15% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία.
•    Όχι στο ευρωσύνταγμα, αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στους ιμπεριαλιστικούς  πολέμους.   Ενάντια   στην   “αντιτρομοκρατία”   των τρομοκρατών     ιμπεριαλιστών.     Διεύρυνση     των     δημοκρατικών δικαιωμάτων    και    των   λαϊκών   ελευθεριών   –   κατάργηση    των τρομονόμων  και  κάθε  αυταρχικού,  αντιδημοκρατικού  μέτρου  που χτυπάει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους.
•    Όχι στο νόμο περί Συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
•    Συνεχές   εβδομαδιαίο   35ωρο,   συνεχές   ημερήσιο   7ωρο,   συνεχές πενθήμερο, καμιά διευθέτηση.
•    Όχι   στην   αξιολόγηση   –  χειραγώγηση   και   στη   σύνδεση   μισθού παραγωγικότητας.
                                                                                                                           ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2005

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜετά από 15 χρόνια: έργο αποκατάστασης διαρροών σε λιμνοδεξαμενή Βικίου!
Επόμενο άρθροΣυναυλία με τη Χορωδία Τρίπολης