Αρχική Νέα Οικονομία Στη Νηρεύς πέρασε το 34,44% της τουρκικής Ilknak

Στη Νηρεύς πέρασε το 34,44% της τουρκικής Ilknak

8

ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ “χέρια” πέρασε στο σύνολό της η τουρκική Ilknak, μετά τη χθεσινή υπογραφή των συμφωνιών απόκτησης του 34,44% των μετοχών της τουρκικής εταιρείας από την Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Χίου.

Η εν λόγω εταιρεία, στην οποία ο όμιλος της Seafarm κατέχει ήδη ποσοστό 65,14% μέσω της θυγατρικής εταιρείας Seafarm (Central Europe) GMBH που εδρεύει στην Γερμανία, δραστηριοποιείται στην ιχθυοκαλλιέργεια με έδρα την περιοχή της Σμύρνης, με ιδιόκτητο ιχθυογεννητικό σταθμό και μονάδα πάχυνσης, που διαθέτουν άδειες για παραγωγή 20.000.000 ιχθυηδίων και 1.000 τόνων ψαριών αντίστοιχα.

Το ποσοστό 34,44% των μετοχών της Ilknak αποκτήθηκε με συνολικό τίμημα 1.010.000 ευρώ από τις εταιρείες Αquacom LTD (εταιρεία συμμετοχών με έδρα τα British Virgin Islands, θυγατρική της Νηρεύς σε ποσοστό 100%), Nηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Χίου Α.Ε. και Seafarm Ionian A.E., μέσω πώλησης μετοχών από τους λοιπούς μετόχους.


Συγκεκριμένα η εταιρεία Aquacom LTD απέκτησε από την Fjord Marin Turkey ποσοστό 31,26% των μετοχών της Ilknak, η Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Χίου Α.Ε. ποσοστό 3,09% από τον κ. Τunc Uyar και ποσοστό 0,01% από τον κ. Κenan Ozcelik, ενώ η Seafarm Ionian A.E. απέκτησε ποσοστό 0,08% από τον κ. Erdogan Sahin.


Η δαπάνη για τις εξαγορές καλύφθηκε από ίδια κεφάλαια των αγοραστριών εταιρειών. Όπως επισημαίνεται, από την εξαγορά αυτή, ο όμιλος αναμένει την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και των συνεργασιών του στην Τουρκία, ενώ μετά την ολοκλήρωση ανωτέρω συμφωνιών, στην Ιlknak μετέχουν πλέον η Seafarm (Central Europe) GMBH με ποσοστό 65,14%, η Aquacom LTD με ποσοστό 31,26%, η Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Χίου Α.Ε. με ποσοστό 3,1%, η Seafram Ionian A.E. με ποσοστό 0,08% και τέλος ποσοστό 0,42% παραμένει σε Τούρκο ιδιώτη.


Στο διοικητικό συμβούλιο της Ilknak πρόεδρος, με εξουσία εκπροσώπησης της εταιρείας, εξελέγη ο κ. Δ. Λουμπούνης, εντεταλμένος σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες Χίου Α.Ε.


ΠΗΓΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 3/11/2005

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΆνοιξε τις πύλες της η Philoxenia 2005
Επόμενο άρθροPoll: τι λένε οι αναγνώστες μας για τις χαμηλές τιμές υδραργύρου