Αρχική Νέα Τοπικά Το ΠΑΣΟΚ πάει “λαϊκή”- εξόρμηση για την ακρίβεια και στην Απλωταριά

Το ΠΑΣΟΚ πάει “λαϊκή”- εξόρμηση για την ακρίβεια και στην Απλωταριά

13

 Με μπροσούρες υπό μάλης, καλά διαβασμένα, αλλά και με αυτοκριτική διάθεση, περίπου 5.000 στελέχη του ΠΑΣΟΚ το πρωί του Σαββάτου βρέθηκαν δίπλα στους καταναλωτές σε λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ και κεντρικούς εμπορικούς δρόμους.


Η εικόνα αυτή παρατηρήθηκε και στη Χίο, όπου με επικεφαλής τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή και το γραμματέα της ΝΕ Χίου Ηλία Κλεισσά κλιμάκιο στελεχών μοίρασε φυλλάδια στην Απλωταριά και συζήτησε τις θέσεις του κόμματος για το θέμα της ακρίβειας.
Στη συνέχεια παραθέτουμε το σχετικό ρεπορτάζ από τις οικονομικές στήλες της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.


…Κίνηση αναβάπτισης στη λαϊκή βάση; Μπορεί να είναι και έτσι. Ωστόσο, η πρωτοβουλία του Τομέα Παραγωγής και Εμπορίου της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δείχνει τη διάθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεφύγει από την εσωστρέφεια και να στραφεί στον απλό κόσμο και στα προβλήματά του, να μιλήσει στα ίσια, να αναγνωρίσει και σφάλματα.

Η επιλογή του ωραρίου των καταστημάτων πριν από μερικούς μήνες, ως θέμα αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, έκανε τους μικρομεσαίους, εμπόρους, μικροεπαγγελματίες, βιοτέχνες να ξαναπλησιάσουν το ΠΑΣΟΚ. Η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα απαίτησε μελέτη και προετοιμασία επιχειρημάτων. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάστηκε το επιτελείο της κοινοβουλευτικής ομάδας που απαρτίζει τον τομέα παραγωγής και εμπορίου, δηλαδή Ροδούλα Ζήση, Γιάννης Μανιάτης, Αννα Διαμαντοπούλου και Χρήστος Πρωτόπαπας, προκειμένου να βγει επιθετικά στην κοινωνία και να μιλήσει για τα θέματα της ακρίβειας, τα δικαιώματα του καταναλωτή, τις υποχρεώσεις της πολιτείας και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.


Διαμαντοπούλου. Το φάντασμα της αγοράς


**Οπως λέει στην “Ε” η Αννα Διαματοπούλου, ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε με τους πολίτες για τον ρόλο τους και τον ρόλο μας, ώστε να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Δεν βλέπουμε την ακρίβεια ως ένα ανεξάρτητο φαινόμενο, αλλά ως απόρροια της πολιτικής τής κυβέρνησης στην οικονομία, η οποία επηρεάζει αμέσως το εισόδημα και την αγοραστική ικανότητα του μισθοσυντήρητου, του αγρότη, του συνταξιούχου.


Σήμερα αποκαλύπτουμε το “φάντασμα” της αγοράς που είναι η ακρίβεια, λέει, η ίδια, ενώ όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα καυτηριάσουν την εικονική πραγματικότητα στην οποία, όπως λένε, ζει η κυβέρνηση τη στιγμή που οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με υπέρογκες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, η αγορά ασφυκτιά με τις ακάλυπτες επιταγές και τα περισσότερα νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα ξοδεύοντας το ένα τρίτο του εισοδήματός τους για να πληρώνουν στις τράπεζες δάνεια.


Συνολικά σε όλη την Ελλάδα θα βγουν στους δρόμους 411 κλιμάκια με περίπου 5.000 στελέχη του ΠΑΣΟΚ.ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣε καλό δρόμο οι προετοιμασίες για το 1ο συνέδριο οινοχοΐας στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΠρόσκληση για συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ν. Καρδίτσας