Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία στο δημόσιο: Στο 52% του μέσου κοινοτικού ο μισθός των δημοσίων...

Απεργία στο δημόσιο: Στο 52% του μέσου κοινοτικού ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων

7

 

Στα πλαίσια της προσπάθειας της ΑΔΕΔΥ να ενημερώσει για τα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων και την καλύτερη προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης στις 10 Νοεμβρίου, βρέθηκε στη Χίο την περασμένη Παρασκευή το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Σπανού που μαζί με μέλη της Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ παραχώρησε συνέντευξη τύπου.
Η κα Σπανού σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μια τυπική απεργία, μια καθιερωμένη δηλαδή όπως με την ψήφιση του προϋπολογισμού, αλλά είναι η αντίδραση των δημοσίων υπαλλήλων στην υπαναχώρηση της Κυβέρνησης στις προεκλογικές της δεσμεύσεις όσο αφορά την προστασία των δημοσίων υπηρεσιών και των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων.
Η προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ για νέο μισθολόγιο από την 1/1/2006, στην τελευταία συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς ανακοινώθηκε στην ΑΔΕΔΥ ότι λόγω… του κ. Αλμούνια δεν μπορεί να προωθηθεί.
“Θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι δικαιολογίες της Κυβέρνησης. Είχε δεσμευτεί και όφειλε να το εφαρμόσει. Τονίζουμε κάτι που δεν το γνωρίζουν όλοι. Οι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι προτελευταίοι σε μισθούς από τους ευρωπαίους συναδέλφους τους, τουλάχιστον των 15. Είμαστε στο 52% του μέσου ευρωπαϊκού μισθού. Φυσικά και για στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ χαμηλές οι αποδοχές”, σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Σπανού.
Και για να μιλήσουμε με αριθμούς, ο μέσος ευρωπαϊκός μισθός είναι 2.176 ΕΥΡΩ και στην Ελλάδα είναι γύρω στα 800 ΕΥΡΩ μαζί με όλα τα επιδόματα!
Και αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος οι δημόσιοι υπάλληλοι να συμμετάσχουν δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση της προσεχούς Πέμπτης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣε καλό δρόμο οι προετοιμασίες για το 1ο συνέδριο οινοχοΐας στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΠρόσκληση για συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ν. Καρδίτσας