Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

23

 Συμμετοχή του οργανισμού e-ISOTIS στο PEDA PROJECT: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ


Ενημερωτική εκδήλωση για το PEDA PROJECT διοργανώνει ο οργανισμός e-ISOTIS (Κοινωνία της Πληροφορίας Ανοιχτή στις Ειδικές Ανάγκες) το Σάββατο 12 Νοεμβρίου (10:00 π.μ) στο Best Western Ιlisia Hotel στα Ιλίσια (Μιχαλακοπούλου 25). Ο οργανισμός e-ISOTIS συμμετέχει στο έργο PEDA με σκοπό την πραγματοποίηση και χρηματοδότηση μιας σειράς εκπαιδευτικών σεμιναρίων για γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στα πλαίσια του έργου αυτού θα πραγματοποιηθεί στην χώρα μας επίσκεψη γονέων και εκπαιδευτών από την Τουρκία και την Πορτογαλία στις 10-13 Νοεμβρίου 2005. Επίσης, ο οργανισμός θα χρηματοδοτήσει επίσκεψη γονέων και εκπαιδευτών από την Ελλάδα στην Τουρκία τον Απρίλιο του 2006 στα πλαίσια ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών ανάμεσα σε γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες και τους φορείς τους. Όσοι φορείς ή γονείς ενδιαφέρονται για περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον οργανισμό.
Το PEDA PROJECT (Parents Education in Disadvantaged Areas) χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευση και Πολιτισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του προγράμματος SOCRATES GRUNDTVIG 2. Σκοπός του έργου είναι η προώθηση νέων στρατηγικών για συμμετοχή και δραστηριοποίηση των γονέων στην εκπαίδευση τόσο των παιδιών τους όσο και των ιδίων.
Το έργο PEDA αποσκοπεί στο να αποκτήσουν οι γονείς νέες επιδεξιότητες, αυτοπεποίθηση, κίνητρο για συνεχή εκπαίδευση και περισσότερη ενεργή ανάμειξη στην παιδεία των παιδιών τους. Στο έργο αυτό συμμετέχουν οργανώσεις από την Πορτογαλία, την Τουρκία και την Ελλάδα και η διάρκεια υλοποίησης του είναι ένας χρόνος.
e-ISOTIS (Information Society Open to ImpairmentS), ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο 2004, αντιπροσωπεύει σήμερα 360,000 ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τα μέλη της κοινότητας ICT (Information Communication Technology) παγκόσμια.
Σκοπός του e-ISOTIS είναι η δημιουργία θετικών προϋποθέσεων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού συμμετέχει σε μια σειρά Έργων και συναφών Προγραμμάτων της Ε.Ε και συνεργάζεται στενά με Εθνικές Ενώσεις Ατόμων με Αναπηρία, με πανεπιστημιακά ιδρύματα, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και δημόσιες υπηρεσίες στον ευρωπαϊκό χώρο. Η δράση του e-ISOTIS υποστηρίζεται από ένα επιτελείο εξειδικευμένων επιστημόνων, με πρώτη προτεραιότητα την προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία μέσω της εκπαίδευσης, της υποστήριξης της ικανότητας προς εργασία, της προώθησης της κοινωνικής τους ένταξης, της εξοικείωσης τους με τις τεχνολογίες και της συμβουλευτικής υποστήριξης σε κρίσιμα νομικά ζητήματα.
Μέσα από το έργο οι γονείς θα αποκομίσουν γνώση μεθόδων για την εκπαίδευση των παιδιών τους, αλλά και των ιδίων που θα έχει σαν αποτέλεσμα την ηθική ικανοποίηση, την κοινωνική ανάπτυξη, την ώθηση για συνεχή εκπαίδευση και την δυνατότητα ευημερίας και ποιότητας ζωής.
ΤΕΛΟΣ
Θα εκτιμούσαμε εάν μπορούσατε να αφιερώσετε ένα άρθρο/πρόγραμμα για το PEDA PROJECT στο κανάλι σας.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε απευθυνθείτε:
Μαρία Ζαμπέρτση
Κοινωνία της Πληροφορίας Ανοικτή στις Ειδικές Ανάγκες
Κλυταιμνήστρας 40
Ιλιον
Τηλ.: +30 210 2693 760
Φαξ: +30 210 2693775
Κινητό: +30 6945 937321
e-mail: maria@e-isotis.org

Διαφήμιση