Αρχική Νέα Τοπικά Αγανάκτησαν οι κάτοικοι στις Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου

Αγανάκτησαν οι κάτοικοι στις Λαϊκές Πολυκατοικίες Χριστού Βαρβασίου

17


 Σταθεροί στη θέση τους για νέες κατοικίες, είναι οι κάτοικοι των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου που με ονομαστική ψηφοφορία απορρίπτουν τη λύση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πίττας για αποχώρηση από τις κατοικίες με επιδότηση ενοικίου, μέχρι να γίνει αποκατάσταση των πολυκατοικιών.
Ο εμπαιγμός των εκάστοτε Κυβερνήσεων από το 1979 έως και το 2005 μας έκανε δύσπιστους και δυσανασχετούμε σε καθετί που μας υποδηλώνει ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται“, σημειώνουν στη σχετική ανακοίνωση.
Εξάλλου εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το άλυτο πρόβλημα αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο στους Νομάρχη Χίου, Δήμαρχο Χίου, βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Χίου, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου και κοινοποιώντας το (μάλλον το αντίθετο έπρεπε να είχαν κάνει ) στους υφυπουργούς Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλο και Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτο, αντίστοιχα.
Σ’ αυτό αναφέρουν:

“Εμείς οι κάτοικοι των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου που κατοικούμε εδώ και 29 χρόνια σε αυτές τις ΑΘΛΙΕΣ πολυκατοικίες, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ να θαφτούμε σ’ αυτά τα ερείπια μαζί με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Χρόνια τώρα μένουμε με τη δική σας αδιαφορία γιατί δεν παίρνετε το θέμα στα σοβαρά αλλά μόνο εγωιστικά! Δεν θέλετε να λύσετε το θέμα αυτό! Αν υπήρχε ΘΕΛΗΣΗ και ΑΝΘΡΩΠΙΑ θα είχε λυθεί εδώ και χρόνια.
Μην παίζετε με τις ζωές μας γιατί υπάρχει και Θεός!!! Αν γίνει σεισμός και σκοτωθούμε θα το έχετε βάρος στην ψυχή και στη συνείδησή σας, αν υπάρχει συνείδηση και ανθρωπιά φυσικά, που δυστυχώς απ’ ότι βλέπουμε δεν υπάρχει.
Ο Σύλλογος μας επανειλημμένα είχε επισκεφθεί τον κ. Νομάρχη (όταν ήταν Δήμαρχος Καμποχώρων) και είχε ζητήσει τη βοήθειά του. Είχε πει ότι θα βοηθήσει αν και τότε ήταν απλός Δήμαρχος.
Τώρα που και μετά από τη δική μας βοήθεια είναι Νομάρχης γιατί δεν γίνετε αρωγός μας όπως μας είχε υποσχεθεί; μας ζήτησε να είμαστε κοντά του, όπως και πράξαμε. Εκείνος που είναι; Μας ζήτησε εμπιστοσύνη και του την δώσαμε.
Είπατε ότι περνάτε κε Νομάρχα και στεναχωριέστε που βλέπετε τα χάλια της “Σαρακίνας” και ότι θα γίνει γκέτο. Γιατί λοιπόν δεν βοηθάτε εφόσον μπορείτε;
Γιατί δεν κάνετε μια απαλλοτρίωση στο Βασιλειώνικο. Περιμένετε να γίνει σεισμός να γκρεμιστούν τα σπίτια, να θρηνήσουμε θύματα και τότε θα ενδιαφερθείτε; Ήδη έχουμε θρηνήσει ένα θύμα, έναν αγωνιστή στον δίκαιο αγώνα μας, το Χρήστο Αρακά πρώην αντιπρόεδρο του συλλόγου μας, που χάθηκε άδικα.
Έχετε στη διάθεσή σας 450.000 ΕΥΡΩ, γιατί δεν δίνετε 50.000 ΕΥΡΩ να αγοράσετε 20-30 στρέμματα, να μεγαλώσετε το υπάρχον χωράφι; Να γίνουν σπίτια για αυτούς που κινδυνεύουν ΑΜΕΣΑ, δηλαδή 60-70 οικογένειες;
Έπειτα φτιάξτε τις πολυκατοικίες να πάρουν οι υπόλοιποι δικαιούχοι και μια μερίδα συνανθρώπων μας που δεν έχουν σπίτια.
Κύριε Δήμαρχε μας είχατε υποσχεθεί πως όταν σας βοηθήσουμε να βγείτε Δήμαρχος θα ερχόσασταν να πάμε μαζί στο χωράφι στο Βασιλειώνικο την άλλη μέρα της εκλογής σας, και ότι αν θα είσαστε εσείς Δήμαρχος κανείς δεν θα μπορεί να μας πάρει το χωράφι. Όχι μόνο δεν ήρθατε αλλά δωρίσατε και 5 στρέμματα από το χωράφι για να γίνει σχολείο για τα παιδιά μας, όταν θα πάμε εκεί.
Δεν είναι προτιμότερο να βοηθήσετε να μεγαλώσει το χωράφι, να χτιστούν σπίτια για να μπορέσουν τα παιδιά μας να ΖΗΣΟΥΝ; Και φυσικά να κοιμούνται ήρεμα και χωρίς φόβο όπως εσείς, τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας;
Κυρία Ελπίδα Τσουρή, αναρωτιόμαστε πως κοιμάστε ήσυχη με τα 6 Ρίχτερ που γίνονται; Έχετε τη συνείδησή σας καθαρή; που είναι το ενδιαφέρον που δείξατε για τους ψηφοφόρους της λεγόμενης “ΣΑΡΑΚΙΝΑΣ”; Όλοι εσείς κοιτάτε τις καρέκλες που εμείς σας έχουμε βοηθήσει να καθίσετε. Γιατί τόσα χρόνια δεν ενδιαφέρεστε για εμάς; Πόσες  επερωτήσεις κάνατε στη Βουλή για άλλες υποθέσεις; Για το θέμα των Λαϊκών Πολυκατοικιών δεν ακούσαμε τίποτα1
Μας απογοητεύσατε όλοι!!! Δεν πειράζει. Εσείς σε κάποια συνάντησή σας (αν θυμάστε καλά) μας είχατε πει να ΜΗΝ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΜΕ να χτυπάμε το χέρι στο τραπέζι και να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!!!
Μην κοιμάστε τον ύπνο του Δικαίου. Ο καιρός περνάει, εκλογές έρχονται και θα μας θέλετε κοντά σας, αν επιζήσουμε από τους σεισμούς, φυσικά.
Υπενθυμίζουμε στο βουλευτή ΝΔ κ. Ι. Πίττα ότι ο σύλλογός δεν συμφώνησε απ’ την αρχή με τη λύση που μας έδωσε. Είπαμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε απόφαση μόνοι, πρέπει να ενημερωθούν οι κάτοικοι και να ψηφίσουν. Όσο για τον Ηλία Μερούση δεν ήταν ο μόνος που διαφώνησε απλά ανάφερε τη δεύτερη λύση που είχε δώσει ο κ. Κωνσταντόπουλος στην επίσκεψη που είχε κάνει το Μάϊο που μας πέρασε.
Κύριε Πίττα βοηθήστε να μεγαλώσει το χωράφι στο Βασιλειώνικο και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δώστε ΑΜΕΣΗ λύση για νέες κατοικίες.
Σεβασμιότατε Μητροπολίτη κ. Διονύσιε σε μια συνάντηση μας στο Δημαρχείο είχατε πει πως θα μας βοηθήσετε.
Μάλιστα χάριν λόγου είπατε: “Παιδιά μου, μπάλα δεν παίζω αλλά θα κλωτσήσω”. Τώρα λοιπόν περιμένουμε και τη δική σας βοήθεια, να μας δώσετε ένα οικόπεδο όπως έχετε βοηθήσει να στεγαστούν και άλλοι συνάνθρωποι μας. Ακούστε την απελπισμένη κραυγή των οικογενειών που μένουν σε ερείπια. Οικογένειες με παιδιά και ανήμπορους ανθρώπους.
Δεν είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού! Κάτω από τον ίδιο Θεό ζούμε και τον ίδιο Θεό πιστεύουμε και σε ΕΚΕΙΝΟΝ έχουμε αποθέσει τις Ελπίδες μας.

Κύριε Νομάρχα, κύριε Δήμαρχε, κύριε Ι. Πίττα, κυρία Ε. Τσουρή, Σεβασμιότατε Μητροπολίτη κ. Διονύσιε, από το 1979 χτυπάμε πόρτες, παρακαλάμε και πάντα με καλή πίστη ελπίσουμε ότι θα γίνει κάτι.
Φυσικά μέναμε μόνο στις υποσχέσεις. Έπειτα από τους τελευταίους σεισμούς η ψυχοσωματική μας ακεραιότητα κρέμεται από μια κλωστή.
Η αδιαφορία και ο εμπαιγμός τόσων χρόνων μας ανάγκασε να μιλήσουμε έξω από τα δόντια. Όλοι οι κάτοικοι των Λαϊκών Πολυκατοικιών που μένουν αυτή τη στιγμή και κινδυνεύουν, ιδίως οι κάτοικοι του συγκροτήματος 407.
ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΕΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ.
Δείξτε λοιπόν την ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ, την ΑΝΘΡΩΠΙΑ μα πάνω από όλα το ΚΥΡΟΣ που διαθέτετε.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κοιτάξτε μας για μια φορά στα μάτια.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΙΑ!!
Οι κάτοικοι των Λαϊκών Κατοικιών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒρήκε τον, δότη σπέρματος, πατέρα του στο Ιντερνετ!, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροKέντρο Xιακών Mελετών “Πελινναίο”: η παρουσίαση των γεγονότων του 1912