Αρχική Νέα Τοπικά Η κίνηση της γραμμής Πειραιάς- Χίος- Μυτιλήνη με τα… μάτια της HSW

Η κίνηση της γραμμής Πειραιάς- Χίος- Μυτιλήνη με τα… μάτια της HSW

13


 

 ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ πέρασε η Hellenic Seaways (HSW), δίνοντας νέα διάσταση στην επιχειρηματική “σύγκρουση” που έχει ξεσπάσει με τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) για τον έλεγχο της γραμμής Πειραιά – Χίου – Μυτιλήνης.

Η εταιρεία, που στις 17 Σεπτεμβρίου 2005 δρομολόγησε στη προαναφερόμενη γραμμή το νεότευκτο “Νήσος Μύκονος”, με ανακοίνωση που εξέδωσε αμφισβητεί ευθέως τα στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει μία ημέρα πριν η ΝΕΛ αναφορικά με την επιβατική κίνηση στη γραμμή για το μήνα Οκτώβριο και δίνει τη δική της εκδοχή, σύμφωνα με την οποία η HSW και όχι η ΝΕΛ έχει τα πρωτεία στη συγκεκριμένη γραμμή, σε ό,τι αφορά αριθμό επιβατών και Ι.Χ. οχημάτων.


H εταιρεία, στην ανακοίνωσή της, παρουσιάζει στοιχεία επιβατικής κίνησης για τον Οκτώβριο του 2004 και τον Οκτώβριο του 2005, από τα οποία προκύπτει μία σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης συνολικά, το μεγαλύτερο μερίδιο της οποίας καρπούται το πλοίο “Νήσος Μύκονος”.


Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Hellenic Seaways, τον Οκτώβριο του 2005 η συνολική κίνηση σε επιβάτες στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη ήταν 56.625 άτομα, έναντι 42.250 τον Οκτώβριο του 2004.


Εξ αυτών, η εταιρεία μετέφερε 32.222 ή ποσοστό 57% και η ΝΕΛ 24.403 ή ποσοστό 43%. Στα Ι.Χ. οχήματα η συνολική κίνηση ήταν 4.785 αυτοκίνητα και η Hellenic Seways μετέφερε 2.514 ή ποσοστό 53% και η ΝΕΛ ποσοστό 47%.


Στα δίκυκλα και εδώ η Hellenic Seaways εμφανίζεται να κατέχει την πρώτη θέση με 965 και μερίδιο 54%, αφήνοντας στη ΝΕΛ το υπόλοιπο 46%.


Τέλος, στα φορτηγά η ΝΕΛ κατέχει την πρώτη θέση με 1.829, με τη Saos να ακολουθεί, μεταφέροντας 1.064 και τη Hellenic Saeways να βρίσκεται στην τρίτη θέση, με 1.022.


Η HSW αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το επιβατικό κοινό και τους μεταφορείς της γραμμής Χίου-Μυτιλήνης και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει δυναμικά την ανανέωση του στόλου της, συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στην προώθηση του τουρισμού και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών καταλήγει στην ανακοίνωσή της.


Αλλαγή δεδομένων


Η Hellenic Seαways σημειώνει ότι η δρομολόγηση του νεότευκτου επιβατηγού “Νήσος Μύκονος” στη γραμμή Πειραιά – Χίου – Μυτιλήνης άνοιξε μία νέα λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας και άλλαξε ριζικά τα δεδομένα στο βορειοανατολικό Αιγαίο.


Τα οφέλη που προκύπτουν για τα νησιά είναι πλέον ορατά, αφού δημιουργούνται οι βάσεις για ανάπτυξη και βελτίωση της επιβατικής κίνησης, με ταυτόχρονη άνοδο του επιπέδου παροχής υπηρεσιών των ακτοπλοϊκών πλοίων.


ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ, από τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 7/11/05

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒρήκε τον, δότη σπέρματος, πατέρα του στο Ιντερνετ!, του Τάσου Σαραντή
Επόμενο άρθροKέντρο Xιακών Mελετών “Πελινναίο”: η παρουσίαση των γεγονότων του 1912