Αρχική Νέα Τοπικά Νομάρχης προς υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης για την ανάληψη της μαρίνας Χίου

Νομάρχης προς υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης για την ανάληψη της μαρίνας Χίου

7

 

Την ενεργό εμπλοκή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου στην ολοκλήρωση του έργου της μαρίνας, στο βαθμό που θα εξασφαλιζόταν η ευχέρεια για κάτι τέτοιο, ζητά ο Νομάρχης Χίου από τον Υπουργό Τουρισμού.
Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα από την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και το chiosnews.com για την κατάσταση που επικρατεί στη μαρίνα που θυμίζει νεκροταφείο πλοίων, απεστάλη το ακόλουθο έγγραφο προς τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο:

 

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ένα ζωτικής σημασίας ζήτημα που συνδέεται άμεσα με την τουριστική ανάπτυξη του Νομού μας έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις της Μαρίνας της Χίου, οι οποίες εδώ και αρκετά χρόνια παραμένουν ημιτελείς και δε διαφαίνεται προοπτική ολοκλήρωσής τους στο άμεσο μέλλον.
Το γεγονός αυτό, όχι μόνο αποστερεί τη Χίο από ένα σημαντικό εφαλτήριο για την προσέλκυση επισκεπτών, αλλά πλήττει σε σημαντικό βαθμό και την εικόνα της περιοχής μας. Πράγματι, η εικόνα ημιτελών εγκαταστάσεων, που τείνουν να μετατραπούν σε “νεκροταφείο παλιών σκαφών” δίπλα στην πόλη της Χίου έχει αρνητικές επιπτώσεις στα μάτια των μονίμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών μας.
Οι λιμενικές εγκαταστάσεις της Μαρίνας, ολοκληρώθηκαν από τον Ε.Ο.Τ. τη δεκαετία του 1990. Οι χερσαίες, όμως εγκαταστάσεις, οι οποίες θα καθιστούσαν το έργο λειτουργικό, παρά την ανάληψή τους από ιδιωτική κοινοπραξία, δεν ολοκληρώθηκαν για ποικίλους λόγους. Το αποτέλεσμα είναι ότι το έργο παραμένει ημιτελές, ενώ η μη ολοκλήρωσή του επιφέρει φθορές ακόμα και στις εγκαταστάσεις που έχουν ολοκληρωθεί. Η διαιώνιση της παρούσας κατάστασης μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει.
Θεωρούμε ότι, στις σημερινές συνθήκες, είναι απαραίτητη η ανάληψη πρωτοβουλίας από το Υπουργείο Τουρισμού, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προβλημάτων που υπάρχουν και της ολοκλήρωσης του έργου. Σ’ αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε ότι πιθανή λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η ενεργός εμπλοκή της Ν.Α.Χίου στην ολοκλήρωση του έργου, στο βαθμό που θα εξασφαλιζόταν η ευχέρεια για κάτι τέτοιο. Σε μια τέτοια λύση θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το οποίο απ’ ότι γνωρίζουμε βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας.
Είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε κ. Υπουργέ, την ευρύτερη σημασία του θέματος για το Νομό μας, αλλά και τη βαρύτητα των αρνητικών εντυπώσεων που δημιουργούνται σήμερα όσο εξακολουθεί να ισχύει η κατάσταση που περιέγραψα. Θα παρακαλούσα συνεπώς, για μια απάντησή σας το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα μείζον πρόβλημα για τη Χίο και την τουριστική της ανάπτυξη”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ κίνηση της γραμμής Πειραιάς- Χίος- Μυτιλήνη με τα… μάτια της HSW
Επόμενο άρθροΈργο ανάπλασης στην παραλία του Καταρράκτη