Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Στη Βουλή από την Ελπίδα Τσουρή τα κενά στα ΤΕΕ

Στη Βουλή από την Ελπίδα Τσουρή τα κενά στα ΤΕΕ

8


Η πρωτοφανής έλλειψη καθηγητών στα Τ.Ε.Ε. του Νομού Χίου ήταν το αντικείμενο της Ερώτησης που υπέβαλε η βουλευτής Ν. Χίου Ελπίδα Τσουρή προς την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αφορμή υπήρξε η καταγγελία της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χίου, η οποία με πρόσφατη ανακοίνωσή της στον τοπικό τύπο διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, οι οποίες, μάλιστα, σε ορισμένες ειδικότητες ξεπερνούν το ποσοστό του 70%, παρά το γεγονός ότι η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες.


Η βουλευτής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα κενά που παρατηρούνται στο Τ.Ε.Ε. Οινουσσών, όπου δεν έχουν διοριστεί, ακόμη, οι καθηγητές εκείνοι που θα διδάξουν τα μαθήματα εκείνα στα οποία οι υποψήφιοι θα κληθούν να εξεταστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις.


Η Ελπίδα Τσουρή με την Ερώτησή της υπογράμμισε, ότι “τίθεται θέμα παραβίασης του δικαιώματος για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση”, ενώ ζήτησε  από το αρμόδιο Υπουργείο μια σαφή απάντηση για το σαφές χρονοδιάγραμμα κάλυψης των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα Τ.Ε.Ε. του Νομού Χίου.Ερώτηση
Προς
Την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και ΘρησκευμάτωνΘέμα: Έλλειψη καθηγητών στα ΤΕΕ Χίου


Η ΄Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χίου, ο τοπικός τύπος και ολόκληρη η χιακή κοινωνία έχουν εκφράσει τις τελευταίες μέρες την έντονη διαμαρτυρία τους  για την απαράδεκτη έλλειψη καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων που παρατηρείται κατά τη φετινή σχολική χρονιά στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει περισσότερο από δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους τα ΤΕΕ της Χίο υπολειτουργούν.


Ειδικότερα, στο ΤΕΕ των Οινουσσών, δεν έχουν, ακόμη, διοριστεί οι καθηγητές εκείνοι που θα διδάσκουν τα μαθήματα εκείνα στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι σαφές, ότι τίθεται θέμα παραβίασης του δικαιώματος ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση.Ερωτάται η κα Υπουργός


1. Πότε θα καλυφθούν οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα ΤΕΕ του Νομού Χίου;
2. Σε ποιους λόγους οφείλεται η καθυστέρηση κάλυψης των κενών θέσεων;02.11.2005
Η ερωτώσα βουλευτήςΕλπίδα Τσουρή

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ κίνηση της γραμμής Πειραιάς- Χίος- Μυτιλήνη με τα… μάτια της HSW
Επόμενο άρθροΈργο ανάπλασης στην παραλία του Καταρράκτη