Αρχική Νέα Τοπικά Έργο ανάπλασης στην παραλία του Καταρράκτη

Έργο ανάπλασης στην παραλία του Καταρράκτη

22


 Άλλη όψη θα αποκτήσει η παραλία του Καταρράκτη με την εκτέλεση του έργου ανάπλασης που χρηματοδοτείται μέσα από το πρόγραμμα ΕΠΤΑ με 700.000 ΕΥΡΩ.
Η μελέτη εφαρμογής εγκρίθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιωνίας Γιώργης Βαρκάρης (ο οποίος και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη σύνταξη και ολοκλήρωση της μελέτης και το Νομάρχη προσωπικά) και ο δ.σ. Παναγιώτης Στρογγυλός.
Η αρχιτέκτονας- μηχανικός Άννα Φήκαρη κάνοντας την τεχνική περιγραφή του έργου σημείωσε ότι η μελέτη ανάπλασης αρχίζει βόρεια (από την κατοικία Φωτόπουλου) και φθάνει νότια έως το χείμαρρο. Μετά τις παρεμβάσεις αυτό το πολύ όμορφο τμήμα του Καταρράκτη θα αναδειχθεί σε ένα ενιαίο λειτουργικό σύνολο για τους πεζούς, χωρίς όμως να εμποδίζει τη διέλευση των οχημάτων.
“Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι υλικά της χιώτικης γης”, σημειώνει χαρακτηριστικά η κα Φήκαρη που επέλεξε λιθόπλακες Λαγκάδας για το πλακόστρωτο σε χρώμα γκρι όπου θα κυκλοφορούν και οχήματα ενώ στο πλακόστρωτο Κορακάρη (χρώμα κόκκινο) θα είναι αποκλειστικά των πεζών και Ιωνίας (χρώμα λευκό).
Η μελέτη προβλέπει την τοποθέτηση ηχητικών σωμάτων ώστε να είναι η εφικτή η οργάνωση και διεξαγωγή εκδηλώσεων, ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια κατά μήκος του λιμανιού και ξύλινες πέργκολες σε συγκεκριμένους χώρους για τα καταστήματα της περιοχής.

Κατά πλειοψηφία η ανάθεση Σαραπιού
Επίσης εγκρίθηκε η ανάθεση του έργου του φράγματος στο Σαραπιό από την εταιρεία ΕΥΡΩΜΗΧΑΝΙΚΗ και με ποσοστό έκπτωσης 33,68% από την ώρα που απορρίφθηκαν από τη ΝΕ οι ενστάσεις της δεύτερης κατά σειρά εταιρείας που μειοδότησε. Λευκό στο συγκεκριμένο θέμα ψήφισε ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας Νίκος Αγραφιώτης.
Όπως σημείωσε ο κ. Λαμπρινούδης στις 14 Νοεμβρίου πρόκειται να δημοπρατηθεί και το έργο του δικτύου των σωλήνων οπότε θα μπορεί να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο και να γίνει πράξη “το όραμα δεκαετιών με τη μεταφορά νερού από τη Βορειοανατολικό Χίο”.
Στην ίδια συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής εγκρίθηκε η δημοπράτηση του δρόμου από την Αγία Ματρώνα στην Καλλιμασιά με προϋπολογισμό 20.000 ΕΥΡΩ κι έκπτωση 3% (κάτι που σχολιάσθηκε αρνητικά) και η ανάπλαση της πλατείας στον οικισμό της Παγίδας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΕΛ: “Είμαστε πρώτοι με βάση τα στοιχεία του ΥΕΝ”
Επόμενο άρθροΠρος επανεξέταση το νομοθετικό πλαίσιο για την κατηγοριοποίηση των Ξενοδοχειακών Μονάδων με το σύστημα των αστέρων