Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επαναφέρει θέμα Αναβάτου η Ελπίδα Τσουρή

Επαναφέρει θέμα Αναβάτου η Ελπίδα Τσουρή

6

 “Δεν είναι λίγες οι φορές, τους τελευταίους 19 μήνες, που ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Τατούλης διαβεβαιώνει τη χιακή κοινωνία για τη σημασία του έργου του Αναβάτου, ενώ έχει δεσμευθεί, τόσο γραπτά όσο και προφορικά, ότι το έργο θα υλοποιηθεί.
Άλλες φορές πάλι, με δηλώσεις του στον τοπικό τύπο, αυτοδιαψεύδεται, δηλώνοντας, ότι το έργο “παγώνει” και δίνεται προτεραιότητα υλοποίησης άλλων έργων στο Αιγαίο”, σημειώνει σε σχετικό δελτίο τύπου η Ελπίδα Τσουρή που σημειώνει ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο υπάρξουν μειώσεις στα σχετικά κονδύλια για τον πολιτισμό.


Σε πρόσφατη Ερώτηση της βουλευτή Νομού Χίου Ελπίδας Τσουρή, συνεχίζει το δελτίο τύπου, για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2000-2006 και τη μείωση  των πιστώσεων για τον Πολιτισμό που σχεδιάζει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Υφυπουργός, μεταξύ άλλων, δεν αμφισβητεί τις πληροφορίες για τις μειώσεις στις πιστώσεις για έργα πολιτισμού στο Βόρειο Αιγαίο.


Παρολαυτά, επιμένει να επανέρχεται στον τόπο του εγκλήματος για το θέμα του Ανάβατου, και παρά τον θόρυβο που είχε δημιουργηθεί προ διμήνου και στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, ισχυρίζεται ότι το έργο αποκατάστασης του Ανάβατου θα ξεκινήσει στο τέλος του 2005, ενώ παράλληλα, συνεχίζει να διατείνεται ότι το Τεχνικό Δελτίο Έργου υπεβλήθη στις 26.07.2005, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν έγγραφα που πιστοποιούν ότι η έγγραφη εντολή του Υφυπουργού προς την Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής Αναβάτου του ΤΔΠΕΑΕ, για τη σύνταξη του Τεχνικού Δελτίου Έργου, έχει ημερομηνία 01.08.2005. Κάποιος πρέπει να υπενθυμίσει στον Υφυπουργό ότι “το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού…”!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΕΛ: “Είμαστε πρώτοι με βάση τα στοιχεία του ΥΕΝ”
Επόμενο άρθροΠρος επανεξέταση το νομοθετικό πλαίσιο για την κατηγοριοποίηση των Ξενοδοχειακών Μονάδων με το σύστημα των αστέρων