Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Προσωρινή λύση με ωρομίσθιους στα ΤΕΕ

Προσωρινή λύση με ωρομίσθιους στα ΤΕΕ

7

 Η μερική επίλυση του προβλήματος των κενών στα ΤΕΕ με την πρόσληψη ωρομισθίων και η αναμονή της ανάρτησης των πινάκων αξιολόγησης από το ΑΣΕΠ, φαίνεται να ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις που είχαν ανακοινώσει οι μαθητές στο 2ο ΤΕΕ Χίου.
Χθες τα μαθήματα έγιναν κανονικά, ενώ όπως μας είπε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Παύλος Καλογεράκης οι περισσότερες θέσεις έχουν καλυφθεί έστω και με αυτόν τον τρόπο.
Συγκεκριμένα χρειάζονται ακόμα 1 καθηγητή με ειδικότητα γεωπόνου και 1 γραφικών τεχνών στο 1ο ΤΕΕ, ενώ στις Οινούσσες απουσιάζει η ειδικότητα πλοιάρχου μιας και πρόκειται για μόνιμη θέση και αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ.
Στο θέμα του εξοπλισμού των σχολείων ο κ. Καλογεράκης σημείωσε ότι τα έργα έχουν ενταχθεί στο Γ’ ΚΠΣ, έχουν κατατεθεί τα τεχνικά δελτία και τώρα είναι θέμα Περιφέρειας να προχωρήσει στις προεγκρίσεις δημοπράτησης.
Σε ότι αφορά τις αποσπάσεις στα Ψαρά σημείωσε ότι είχαμε την απόσπαση μίας φιλολόγου, λόγω του ότι πήρε άδεια κύησης.
Από την πλευρά του Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Γιάννης Χαλιορής μας σχολίασε ότι παρακολουθούν από κοντά το θέμα με τις ελλείψεις στα ΤΤΕ, σχολιάζοντας ότι τα προβλήματα με τους εκπαιδευτικούς δεν μπορούν να λυθούν με ωρομίσθιους.
Σε ότι αφορά τα βιβλία σε μαθήματα που τα παιδιά διαγωνίζονται πανελλαδικά, πληροφορίες λένε ότι έχουν ήδη φθάσει ορισμένα βιβλία με μεταφορική εταιρία οπότε πιθανόν και σήμερα να  γίνει γνωστό αν λύθηκε το πρόβλημα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΕΛ: “Είμαστε πρώτοι με βάση τα στοιχεία του ΥΕΝ”
Επόμενο άρθροΠρος επανεξέταση το νομοθετικό πλαίσιο για την κατηγοριοποίηση των Ξενοδοχειακών Μονάδων με το σύστημα των αστέρων