Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη “Γιορτή ή απεργία”, καλούνται να διαλέξουν οι εκπαιδευτικοί

“Γιορτή ή απεργία”, καλούνται να διαλέξουν οι εκπαιδευτικοί

14

 Σε αντίθετη λογική με αυτή που εξέφρασε ο Σύλλογος Δασκάλων προχώρησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ότι αφορά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 11η Νοεμβρίου.
Ενώ οι δάσκαλοι καλούσαν τους συλλόγους διδασκόντων να κάνουν τις γιορτές σήμερα έτσι ώστε όλη η δουλειά προετοιμασίας να μην πάει χαμένη, μιας και την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου είναι ημέρα απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμαις Εκπαίδευσης με ένα ένα ενημερωτικό σημείωμα προς τους Διευθυντές των Σχολείων και τους Προϊσταμένους των σχολικών μονάδων αφήνει να εννοηθεί ότι οι σχολικές γιορτές δεν θα μεταφερθούν.
Συγκεκριμένα στο σημείωμα της κας Ιωάννας Λεμονιάδου αναφέρονται τα εξής:
“Παρακαλούνται οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων να λειτουργήσουν τα σχολεία τους την Πέμπτη 10/11/2005 με το υπάρχον προσωπικό, όπως προβλέπεται για τη συγκεκριμένη ημέρα από το πρόγραμμα. Αν όλο το προσωπικό απεργεί, οι σχολικές γιορτές δεν θα γίνουν”.
Με αυτόν τον τρόπο βέβαια η συμμετοχή στην απεργία πιθανόν να είναι μικρότερη.
Αντίθετα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν υπήρξε καμιά ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, ούτε και της Αρμόδιας Διεύθυνσης και έτσι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν την Πέμπτη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΕΛ: “Είμαστε πρώτοι με βάση τα στοιχεία του ΥΕΝ”
Επόμενο άρθροΠρος επανεξέταση το νομοθετικό πλαίσιο για την κατηγοριοποίηση των Ξενοδοχειακών Μονάδων με το σύστημα των αστέρων