Αρχική Νέα Τοπικά Γιάννης Γαϊσίδης προς κατοίκους Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού

Γιάννης Γαϊσίδης προς κατοίκους Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού

41

 Με επιστολή προς τους κατοίκους των Λαϊκών Πολυκατοικιών Χριστού Βαρβασίου ο επικεφαλής του συνδυασμόύ ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ Γιάννης Γαϊσίδης παίρνει θέση υπέρ της κατασκευής των νέων κατοικιών σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το οικόπεδο των 20 στρεμμάτων του Δήμου Χίου βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων.
Η επιστολή έχει ως εξής:

“Αγαπητοί συμπολίτες των Λαϊκών Κατοικιών


Διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανακοίνωση του Συλλόγου σας καθώς και την απάντηση του νομάρχη σ’ αυτήν και αμέσως δηλώνω ότι οι προτάσεις σας είναι απόλυτα σεβαστές και πρέπει όλοι να τις λάβουν υπόψη. Ήδη γνωρίζετε τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση ανάδειξης και  επίλυσης του προβλήματος, το οποίο, σημειώνω, δεν αφορά μόνο σε σας, αλλά σε όλη τη τοπική κοινωνία, η οποία δεν είναι δυνατόν να ανέχεται στην εποχή μας, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης κάτω από τις οποίες είστε υποχρεωμένοι να ζείτε.
Η συνολική και ριζική επίλυση του προβλήματος της στέγασης όλων των κατοίκων των Λαϊκών Κατοικιών αποτελεί σταθερή επιδίωξή μας,  όπως και του αείμνηστου Χρήστου Αρακά, που έπεσε στον αγώνα για καλύτερες συνθήκες ζωής, μέσα στην αίθουσα “Μιχαήλ Βουρνούς”, την ώρα που ο νομάρχης αποφάσιζε να δημοπρατήσει το έργο για τον “ευπρεπισμό” της 407. Κατανοώ απόλυτα τους λόγους για τους οποίους αρνείστε να εγκαταλείψετε τα σπίτια σας, κάτι άλλωστε που διαβίβασα και προς τα αρμόδια υπουργεία με πρόσφατο υπόμνημά μου. Είστε ιδιοκτήτες των σπιτιών και κανείς δεν μπορεί να σας επιβάλλει να τα εγκαταλείψετε ή να κάνει πάσης φύσεως επεμβάσεις χωρίς την έγκρισή σας. Πολύ δε περισσότερο όταν οι επεμβάσεις αυτές, όχι μόνον δεν οδηγούν σε συνολική επίλυση του προβλήματος, αλλά κυριολεκτικά σε “θάψιμό” του και εγκατάλειψη κάθε προοπτικής συνολικής επίλυσής του.
Αδιαπραγμάτευτα λοιπόν εμμένουμε στην πλήρη αποκατάστασή σας και αντιστεκόμαστε στους “ευπρεπισμούς” και στα σοβαντίσματα, που σήμερα επιχειρεί να κάνει η νομαρχία, πετώντας στον αέρα 450.000 ευρώ, όταν οι ίδιες οι υπηρεσίες της νομαρχίας αναγνωρίζουν, μέσα από μελέτες, ότι για την αποκατάσταση της 407 απαιτούνται 2.120.000 ευρώ. Αποτελεί δε εμπαιγμό προς εσάς, κυρίως προς τους κατοίκους της 407, να επιμένει ο νομάρχης και οι συνεργάτες του, ότι με τα 450.000 ευρώ θα ανακατασκευάσει το εν λόγω συγκρότημα με τη μέθοδο των “τσιμεντενέσεων” κ.α, όταν καμία μελέτη δεν προβλέπει κάτι τέτοιο ούτε καν η τεχνική περιγραφή της ίδιας της υπηρεσίας του.
Γιατί λοιπόν ψεύδονται; Γιατί υποτιμούν τη νοημοσύνη σας και τη νοημοσύνη όλων των συμπολιτών μας; Γιατί ο νομάρχης δε συστρατεύεται στον κοινό αγώνα για την οριστική λύση του ζητήματος και προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημα όπως όπως;
Το οικόπεδο των 20 στρεμμάτων, που παραχώρησε ο δήμος Χίου, βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων να ξεκινήσουν την κατασκευή νέων κατοικιών και, αν ο νομάρχης ήθελε να συμβάλλει στην επίλυση, μπορεί και αύριο να αγοράσει, με τα 450.000 ευρώ, επί πλέον οικόπεδο για να συμπληρωθεί η απαιτούμενη έκταση ώστε να κατασκευαστεί το σύνολο των κατοικιών. Θα μπορούσαν ακόμα να προχωρήσουν στη συμπλήρωση του αριθμού των κατοικιών προσφεύγοντας σε ιδιώτες κατασκευαστές, στα πλαίσια της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, όπως ακριβώς είχε προταθεί το καλοκαίρι σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας.  Κατόπιν, μετά την παραχώρησή τους στους δικαιούχους,  ο ΟΕΚ θα έχει τη δυνατότητα να ανακατασκευάσει τις υπάρχουσες ή να κατασκευάσει νέες στην περιοχή Βαρβασίου και να τις παραχωρήσει στους δικαιούχους του και έτσι ο Οργανισμός αυτός να αποκτήσει όφελος. Ακριβώς αυτήν τη λύση προτείναμε με υπόμνημά μας προς τα αρμόδια υπουργεία και τον ΟΕΚ και, από ότι φαίνεται, είναι η πλέον ρεαλιστική και συναντά τη συναίνεση όλων. Σας διαβεβαιώνω ότι προς αυτήν την κατεύθυνση θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνάμεις μας, ώστε να οδηγηθούμε τελικά σε ριζική  λύση.


Αγαπητοί συμπολίτες των Λαϊκών Κατοικιών


Ο συνδυασμός μας και εγώ είμαστε  πάντα συμπαραστάτες στον αγώνα σας μέχρι την τελική δικαίωση, γιατί είναι, πρωτίστως, αγώνας όλης της τοπικής κοινωνίας μας.


Με εκτίμηση


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΪΣΙΔΗΣ”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΕΛ: “Είμαστε πρώτοι με βάση τα στοιχεία του ΥΕΝ”
Επόμενο άρθροΠρος επανεξέταση το νομοθετικό πλαίσιο για την κατηγοριοποίηση των Ξενοδοχειακών Μονάδων με το σύστημα των αστέρων