Αρχική Νέα Οικονομία Προς συμφωνία Υπουργείου Εσωτερικών – ΑΔΕΔΥ για τον κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων

Προς συμφωνία Υπουργείου Εσωτερικών – ΑΔΕΔΥ για τον κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων

9

 Κοντά σε συμφωνία με την ΑΔΕΔΥ βρίσκεται η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για το θέμα του Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων, μετά τη συνάντηση που είχε απόψε το προεδρείο των συνδικαλιστών των δημοσίων υπαλλήλων με τον υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο και τον υφυπουργό Απόστολο Ανδρεουλάκο.

Οι συνομιλίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο, “σε ένα κρίσιμο στάδιο”, όπως είπαν ο κ. Παυλόπουλος και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να καταλήξουν σε συμφωνία, εκτός απροόπτου, καθώς, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως ο υπουργός Εσωτερικών ο Κώδικας πρέπει να “περάσει” από τη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους.

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι “βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της διαμόρφωσης ενός Υπαλληλικού Κώδικα ο οποίος, θέλουμε να ελπίζουμε, θα είναι το προϊόν μιας συναινετικής διαδικασίας και θα θέσει τις βάσεις ώστε η εφαρμογή του να είναι μακροχρόνια. Σήμερα εξετάσαμε ένα σχέδιο αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων που βασίζεται πάνω σε μια πρόταση της ΑΔΕΔΥ, η οποία είναι ιδιαίτερα αξιόλογη και ενδιαφέρουσα. Στόχος αυτού του συστήματος αξιολόγησης είναι τα αντικειμενικά, τα πραγματικά μετρήσιμα κριτήρια, να είναι περισσότερα από τα υποκειμενικά. Ήδη αυτήν τη στιγμή έχουμε καταλήξει σε ένα σημείο το οποίο βασίζεται στα εξής: Ότι τα κριτήρια της αξιολόγησης είναι πρώτον, εκείνα τα οποία αφορούν τα τυπικά, τα επαγγελματικά προσόντα του υπαλλήλου. Δεύτερον, είναι τα κριτήρια τα οποία σχετίζονται με τη διοικητική του ικανότητα και εμπειρία. Και, τρίτον, είναι τα στοιχεία τα οποία σχετίζονται με τις δεξιότητές του σε ό,τι αφορά την άσκηση των διοικητικών του καθηκόντων”.

Σημείωσε δε ότι “θα είναι πολύ περισσότερα τα μόρια τα οποία δίνονται στις δύο πρώτες κατηγορίες κριτηρίων. Θα είναι πάνω από 60%, ίσως να φθάσουμε και στο 70% σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση των στοιχείων εκείνων της αξιολόγησης που είναι απολύτως μετρήσιμα”.

Για το θέμα της σύνθεσης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ο κ. Παυλόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος γιατί όπως είπε χωρίζει τις δύο πλευρές “μικρή απόσταση” σχετικά με τον αριθμό των μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ενώ πρόσθεσε ότι για το κριτήριο που πρέπει να τεθεί για τον πρόεδρο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, καταλληλότερο είναι το κριτήριο της αρχαιότητας.

Ο κ. Παπασπύρος από την πλευρά του, δήλωσε ότι η «κατεύθυνση είναι, σε ένα πάρα πολύ υψηλό επίπεδο, να είναι μετρήσιμα αυτά τα κριτήρια και από αυτή την προσέγγιση μπορούμε να πούμε ότι έχουν μειωθεί οι αποστάσεις που είχαμε αρχικά ή στο ενδιάμεσο. Παραμένει ανοιχτό το θέμα της σύνθεσης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και υπάρχει διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της άμεσης εφαρμογής με επανάκριση από μηδενική βάση ή όχι».

Πρόσθεσε δε ότι “η ΑΔΕΔΥ θα εξετάσει στην εσωτερική μοριοδότηση το κάθε κεφάλαιο κάθε ενότητα κριτηρίων, έτσι ώστε με τις τελικές της παρατηρήσεις να δώσει καλύτερη και πιο αξιοκρατική βαρύτητα αλλά και αντικειμενικότητα, κάτι το οποίο θα γίνει εντός της εβδομάδας. Και μετά θα έχουμε τη δυνατότητα, στο τελικό και ολοκληρωμένο πλέον σχέδιο, για μια συνολική αξιολόγηση του νέου Κώδικα”.

Εξάλλου, ο κ.Παυλόπουλος σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΑΣΕΠ, ο οποίος τάσσεται υπέρ της συνέντευξης, εάν θεωρεί ότι αυτό είναι προσωπική του επιτυχία, απάντησε ότι δεν σχολιάζει τις απόψεις των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών και άρα του ΑΣΕΠ. “Είμαι εδώ για να στηρίξω το ΑΣΕΠ και να του δώσω τις δυνατότητες να ασκήσει πλήρως τις αρμοδιότητές του” είπε ο κ. Παυλόπουλος και συμπλήρωσε ότι προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του για να κριθεί από τον ελληνικό λαό “και απ΄ όλους εκείνους που αγωνιούν καθημερινά, απ΄ όλους εκείνους, ιδίως που υπήρξαν χρόνια ολόκληρα θύματα της αναξιοκρατίας και των αποκλεισμών”.

Πηγή: ΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστολή ΤΕΕ για σύσταση επιτροπής ελέγχου ποιότητας υλικών και έργων
Επόμενο άρθροΑ’ τοπική ποδοσφαίρου: Με αέρα… Αίπους ο Βροντάδος