Αρχική Νέα Οικονομία Σε σύντομο χρονικό διάστημα προβλέπει τις αποζημιώσεις σε μαστιχοπαραγωγούς και εσπεριδοκαλιεργητές ο...

Σε σύντομο χρονικό διάστημα προβλέπει τις αποζημιώσεις σε μαστιχοπαραγωγούς και εσπεριδοκαλιεργητές ο Πίττας

13

Όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής Γ. Πίττας, οι αποζημιώσεις για την μπόρα που έπληξε φέτος την μαστιχοκαλλιέργεια θα ανέλθουν γύρω στο 1.300.000 ευρώ, αν και οι αρχικές εκτιμήσεις υπολόγιζαν ότι η συνολική αποζημίωση δεν θα ξεπερνούσε τις 900.000 ευρώ.
«Το κυριότερο όμως είναι ότι η αποζημίωση θα καταβληθεί στους δικαιούχους πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων», δήλωσε στον «π» ο βουλευτής.

Και στα εσπεριδοειδή

Καλά μαντάτα υπάρχουν όμως και για τους εσπεριδοκαλλιεργητές. Από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Frost» για την ενίσχυση της εσπεριδοκαλλιέργειας εγκρίθηκαν αποζημιώσεις για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για τη θεομηνία που έπληξε το νομό μας τον Φεβρουάριο του 2004. «Αυτές θα καταβληθούν στους δικαιούχους στις αρχές του νέου έτους, εκτός από εκείνους που έχουν προχωρήσει ήδη σε επαναφυτεύσεις και θα πάρουν την επιδότηση αργότερα αλλά σαφώς μεγαλύτερη μετά την πιστοποίηση της φύτευσης νέων δέντρων», εξήγησε ο κ. Πίττας.

 

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστολή ΤΕΕ για σύσταση επιτροπής ελέγχου ποιότητας υλικών και έργων
Επόμενο άρθροΑ’ τοπική ποδοσφαίρου: Με αέρα… Αίπους ο Βροντάδος