Αρχική Νέα Τοπικά Πολίτες για το Νερό: Τέλος στο τέλος που δεν έχει τέλος….

Πολίτες για το Νερό: Τέλος στο τέλος που δεν έχει τέλος….

7

Να σταματήσει να προστίθεται το Ειδικό Τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΧ ζητά με ανακοίνωσή του ο σύλλογος ” Πολίτες για το Νερό”. Συγκεκριμένα στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν αναφέρουν:

“To 1980 ο Δήμος της Χίου αποφάσισε (ερήμην όπως πάντα των δημοτών) να προσθέσει στα δημοτικά τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης έναν ακόμα φόρο, τον οποίο ονόμασε «ειδικό τέλος». Το τέλος αυτό ορίστηκε στο εξωφρενικά υψηλό ποσοστό του 80% επί του ποσού της κατανάλωσης νερού το οποίο μαζί με τα διάφορα Φ.Π.Α. διπλασιάζουν το λογαριασμό της ύδρευσης.
Η επίσημη δικαιολογία ήταν οι ανάγκες που υπάρχουν στο δίκτυο ύδρευσης για συντήρηση, αντικατάσταση των βλαβερών σωλήνων αμιάντου και για την επέκταση του στις νέες περιοχές της πόλης.
Η χρονική ισχύς του ειδικού τέλους ορίστηκε ως προσωρινή, διάρκειας 10 χρόνων.

Μετά από εικοσιπέντε χρόνια :
– εξακολουθούμε να πληρώνουμε το ειδικό τέλος, αφού το προσωρινό έγινε μόνιμο με τις σιωπηρές χρονικές παρατάσεις όλων των κυβερνήσεων που νομιμοποιούν τους δήμους σαν δεύτερους φοροεισπρακτικούς οργανισμούς.
– κάθε δημοτική αρχή κάνει αύξηση των δημοτικών τελών που μετατρέπει το νερό σε χρυσό
– τα λεφτά δεν χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό που δίνονταν, αφού το δίκτυο παραμένει απαρχαιωμένο και με σωλήνες αμιάντου σε πολλά σημεία.

Είναι ευκαιρία να σκεφτούμε ότι:
– τα δημοτικά τέλη είναι ανταποδοτικά, δηλαδή κάθε εισφορά προς το δήμο πρέπει να επιστρέφει στους δημότες με τα έργα που γίνονται για εξυπηρέτησή του.
–  η αξία του νερού υπολογίζεται σε ΠΟΣΙΜΟ νερό ενώ στη Χίο δεν είναι πόσιμο
– πληρώνουμε νερό που μας δηλητηριάζει αφού έχει υδράργυρο και διέρχεται από  σωλήνες αμιάντου.
– εξαιτίας της κακής ποιότητάς του, έχουμε φορτωθεί πολλά παράλογα έξοδα (πληρώνουμε το νερό από τις πηγές, κάνουμε επιπλέον πολυέξοδες αντιαισθητικές εγκαταστάσεις -ντεπόζιτα, αγοράζουμε εμφιαλωμένα, προκαλείται φθορά στις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές).

Εμείς οι δημότες λοιπόν για εικοσιπέντε χρόνια πληρώνουμε ακριβά για να εξαπατούμαστε από όλες τις δημοτικές αρχές που παραβιάζουν την υποχρέωση τους να προσφέρουν το καλύτερο με τα έργα τους στους δημότες και να διαφυλάσσουν τη δημόσια υγεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ ΟΥΤΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.

Δεν αποδεχόμαστε την γνωστή δικαιολογία των εκπροσώπων «ο δήμος δεν έχει  λεφτά και η ΔΕΥΑΧ θα κλείσει». Είναι ο  γνωστός θλιβερός εκβιασμός και ψεύτικη δικαιολογία που χρησιμοποιούν για όλες τις δραστηριότητες (σχολεία, παιδικούς σταθμούς, πολιτισμός, νερό, κυκλοφοριακό). Συνεχώς επιβάλλουν νέα χαράτσια (πολιτιστικό τέλος, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, ελεγχόμενη στάθμευση) και μετά ακολουθεί η πρόταση της ιδιωτικοποίησης.
 
ΟΜΩΣ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ!

– ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ, ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.
– ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ (ΜΕΡΟΣ Η ΟΛΟ) Η ΠΡΩΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΤΟ ΝΕΡΟ.
· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑΡΗ – ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΚΑΙ  ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ!
· ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΑΚΑΡΗ, ΜΕΧΡΙ  ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ!
· ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
· ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
· ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ
· ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ
· ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΙΚΡΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΔΩΝ
· ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΕΙΜΑΡΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΩΝ
· ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΦΟΥΝΤΑΝΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ
· ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
· ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ
· ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ  ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (π.χ. σεισμολογικές μελέτες που εγγυώνται την ασφάλεια των μεγάλων φραγμάτων)
ΦΘΗΝΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΜΑΣ!


ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ”

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστολή ΤΕΕ για σύσταση επιτροπής ελέγχου ποιότητας υλικών και έργων
Επόμενο άρθροΑ’ τοπική ποδοσφαίρου: Με αέρα… Αίπους ο Βροντάδος