Αρχική Νέα Τοπικά Ξηλώνεται το «αμαρτωλό» δίκτυο νερού του Ναγού

Ξηλώνεται το «αμαρτωλό» δίκτυο νερού του Ναγού

10

Ξηλώνεται το «αμαρτωλό» δίκτυο των σωλήνων μεταφοράς στη πόλη της Χίου  του νερού του Ναγού. Πρόκειται για ένα έργο προυπολογισμού 2.192.000 Ευρώ και σύμφωνα με την σύμβαση που θα υπογράψει εντός των ημερών ο ανάδοχος εργολάβος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών. Στην ίδια εργολαβία προβλέπεται και η κατασκευή νέου υπόγειου δικτύου που θα αξιοποιήσει τα νερά της Β.Α. Χίου και που σήμερα χάνονται στη θάλασσα.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της ΔΕΥΑΧ ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. Η κατασκευή του νέου υπόγειου δικτύου θα είναι από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς Φ315 mm.
Το έργο έχει μελετηθεί ώστε να αξιοποιηθούν τα νερά της ΒΑ Χίου που σήμερα χάνονται στη θάλασσα και συγκεκριμένα των νερών της Ρήνας (μέσω του φράγματος Σαραπιού) και τις πηγές του Δελφινιού (μέσω αφαλατώσεων που θα είναι η εφεδρική λύση στις ανομβρίες).
Ο εξοπλισμός των αφαλατώσεων, αξίας 1.200.000 € και παροχής 3500 κ.μ./ημερησίως αναμένεται να γίνει εντός του 2005.
Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το ΕΠΤΑ και γίνεται μέσα από τις διαδημοτικές συνεργασίες των Δήμων Χϊου, Καρδαμύλων, Ομηρούπολης, Αγίου Μηνά και Καμποχώρων τους οποίους και ευχαριστεί η ΔΕΥΑΧ στην ανακοίνωσή τους.
Να σημειωθεί όμως ότι τα χρήματα από το ΕΠΤΑ είχαν εξασφαλισθεί το καλοκαίρι του 2002 επί Γενικής Γραμματείας στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου Μαρίας Σκέμπερη όταν είχε για πρώτη φορά βρεθεί ότι στο νερό από γεωτρήσεις του Κορακάρη υπάρχει παρουσία υδραργύρου και καθυστέρησε 3 ολόκληρα χρόνια, παρά του επείγοντος του θέματος, για να αρχίσει να γίνεται πράξη το όλο έργο…

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιστολή ΤΕΕ για σύσταση επιτροπής ελέγχου ποιότητας υλικών και έργων
Επόμενο άρθροΑ’ τοπική ποδοσφαίρου: Με αέρα… Αίπους ο Βροντάδος