Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη “Άνοιξαν” πανιά οι πρωτοετείς σπουδαστές ΑΕΝ Μηχανικών

“Άνοιξαν” πανιά οι πρωτοετείς σπουδαστές ΑΕΝ Μηχανικών

127

 

Ευλογία για το μεγάλο τους ταξίδι στους θαλάσσιους δρόμους της υφηλίου πήραν οι 55 πρωτοετείς της Ακαδημίας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού Χίου.
Παρουσία των γονιών τους, πολιτικών, στρατιωτικών και λιμενικών αρχών του τόπου, του εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και εκπροσώπων ναυτιλιακών εταιρειών έγινε η εκδήλωση στην Ακαδημία.


“Αρχίζει και τυπικά η πιο μεγάλη ίσως στιγμή της ζωής σας”, σημείωσε διαβάζοντας την ημερήσια διαταγή ο νέος Διοικητής της Ακαδημίας Μηχανικών ΕΝ Χίου, αντιπλοίαρχος Μιχάλης Παριάρος. Κάνοντας αναφορά στα 50 χρόνια της Σχολής και στις σύγχρονες ανάγκες της ναυτιλίας που απαιτεί πολύ καλά εκπαιδευμένους ναυτικούς ο κ. Παριάρος τους κάλεσε να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πετύχουν από κοινού με τους καθηγητές άρτια εκπαίδευση.
Θερμά τα λόγια μετά τον αγιασμό και από τον πάτερ Δημήτριο Γεώμελο που επισήμανε την καθοριστική σημασία που έχει για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων η σπουδή σε ένα ναυτικό επάγγελμα.
Ο πρωτοετής Λευτέρης Αντίπαπας χαιρέτισε για λογαριασμό των συναδέλφων του, σημειώνοντας παράλληλα τους λόγους που τον έκαναν να διαλέξει να γίνει ναυτικός.
Επίσης ευχαρίστησε εκ μέρους του συλλόγου των σπουδαστών ο Μιχάλης Μπαϊράμης την εταιρεία του κ. Παναγιώτη Τσάκου για την απονομή επαίνου ήθους συνοδευόμενο με χρηματικό ποσό 600 ΕΥΡΩ στο σύλλογο για την κοινωνική του δράση.
Αποδόθηκαν εξάλλου βραβεία σε σπουδαστές με χορηγούς ναυτιλιακές εταιρείες:
Παντελή Μιχαηλιάδη (αποφοιτήσασα) σαν τον καλύτερο σπουδαστή με έπαθλο 1000 ΕΥΡΩ από την εταιρεία του κ. Δημήτρη Ανδρεάδη.
Μιχάλη Καζάνα (καλύτερη επίδοση στο α’ εξάμηνο), Σταύρο Πασσάδη (καλύτερη επίδοση Β-Γ εξαμήνου) και Ηρακλή Κασσιώτη (καλύτερη επίδοση Δ’ εξαμήνου), με έπαθλο 500 ΕΥΡΩ στον καθένα από την εταιρεία του κ. Λουκά Κτιστάκη.

Διαφήμιση