Αρχική Νέα Τοπικά Ενημέρωση από το Δ. Ομηρούπολης για το πρόγραμμα SPACE

Ενημέρωση από το Δ. Ομηρούπολης για το πρόγραμμα SPACE

6


Θέμα: Συμμετοχή του Δήμου Ομηρούπολης στο Διακρατικό Σεμινάριο για το Έργο SPACE, στο πλαίσιο του INTERREG III B MEDOCC.


ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ S.P.A.C.E.: ΛΑΤΙΝΑ, 17-18-19 Νοεμβρίου


Ο Δήμος της Latina (Ιταλία) διοργανώνει Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου, με την ευκαιρία της έναρξης των εργασιών του Πρώτου Διακρατικού Σεμιναρίου του Έργου SPACE.


Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλο το εταιρικό σχήμα του έργου, που αποτελείται από είκοσι τρεις δήμους και κοινότητες από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιταλία, ανάμεσά τους και ο Δήμος Ομηρούπολης. Εκ μέρους του Δήμου Ομηρούπολης θα συμμετέχει η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου κ. Ελένη Κωστάλα. Στη διάρκεια του Σεμιναρίου, οι εταίροι θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν για τη διαμόρφωση της βάσης συνεργασίας για την ανάπτυξη του Έργου.


Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου θα τεθούν κάποια πολύ σημαντικά ζητήματα και θα δοθούν κατευθύνσεις στους εταίρους για θέματα διοικητικά και επικοινωνίας, γεγονός που θα βοηθήσει στην επιτυχή εξέλιξη του Έργου. Κατά συνέπεια, ο υψηλός βαθμός συνεργασίας ανάμεσα στους εταίρους, θα προωθήσει την επιτυχία του Έργου.


Θεματική του Έργου SPACE
Το Έργο SPACE (System for environmental and cultural protection of Mediterranean Spaces stressed by urban and economic conditions – Σύστημα προστασίας περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς του Μεσογειακού Χώρου), το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με προϋπολογισμό 1.684.750  Ευρώ από το Πρόγραμμα Interreg III B Medocc, στοχεύει στη διαμόρφωση ορισμένων δράσεων για να αναλυθούν οικονομικά, περιβαλλοντικά και πολιτιστικά αποθέματα στις εμπλεκόμενες περιοχές, τα οποία έχουν υποστεί απαξίωση λόγω της οικονομικής και αστικής ανάπτυξης και υπάρχει ανάγκη να προταστευτούν και να αξιοποιηθούν.


Οι δράσεις του Έργου, που είχαν σχεδιαστεί κατά την υποβολή της πρότασης, θα επικαιροποιηθούν στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, όπου οι εταίροι θα έχουν την ευκαιρία να περιγράψουν συνοπτικά την περιοχή τους και το σχέδιο δράσης τους στο πλαίσιο του Έργου. Το Έργο θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2007.


Ο Δήμος Ομηρούπολης συμμετέχει στο Έργο SPACE με προϋπολογισμό 60.000 €, και στόχο την εκπόνηση μελέτης για την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα γίνει μία παρουσίαση του Δήμου Ομηρούπολης, και ιδιαίτερα των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και της περιοχής που εντάσσεται στο Έργο SPACE, και θα κατατεθεί η πρόταση του Δήμου για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της συμμετοχής μας στο Έργο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλευθέρια 2005 από τους Προσκόπους
Επόμενο άρθροΑλλάζει ο καιρός, προειδοποίηση Λιμεναρχείου για θυελλώδεις νοτιάδες