Αρχική Πολιτισμός Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ Επιστημονικής Μελέτης για τον Jean Piaget

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ Επιστημονικής Μελέτης για τον Jean Piaget

10

 Το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στον Πανελλήνιο  Διαγωνισμό “Σικελιανά 2005”, απέσπασε η Επιστημονική Μελέτη με τίτλο
“Γνωστική Ψυχολογία και Διδακτική: Η συμβολή του Jean Piaget στη σύγχρονη παιδαγωγική και διδακτική σκέψη” των Δρ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ & Δρ ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑΣ
Το βιβλίο προσφέρει μία προσπέλαση της ζωής, του έργου, των επιστημολογικών, ψυχολογικών, παιδαγωγικών και διδακτικών θέσεων του JEAN PIAGET μιας από της μεγαλύτερες μορφές της σύγχρονης διανόησης. Ανιχνεύοντας την επιστημονική πορεία του JEAN PIAGET μπορούμε  να  πούμε ότι ξεκίνησε από την διερεύνηση των νόμων  που διέπουν τις  βιολογικές λειτουργίες στους οργανισμούς,  πέρασε στην διερεύνηση των ψυχογενετικών  νόμων και  κατόπιν των νόμων που διέπουν την όλη λειτουργία του πνεύματος και την προοδευτική αναδιαμόρφωση και τελειοποίηση της  νοημοσύνης του ανθρώπου. Τέλος έφτασε στην σύνθεση της επιστημολογίας του.
Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στη συμβολή του Jean Piaget στη σύγχρονη παιδαγωγική και διδακτική σκέψη, όπου η συμβολή του Piaget είναι  πολύ σημαντική. Αλλά και η βαθύτερη κατανόηση και προβληματισμός πάνω στο πώς να διδάξουμε τα σχολικά μαθήματα και τις γνωστικές περιοχές των επιστημών συνεπάγεται τη γνώση των βασικών παιδαγωγικών θεωρήσεων όπως η σύγχρονη γνωστική θεωρία της μάθησης και οι επιμέρους θέσεις της (π.χ. Piaget, Vygotski, Bruner, Vergnaud, κλπ). Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης, ο φοιτητής και ο εκπαιδευτικός- επιστήμονας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης θα ανακαλύψει επίσης τις ψυχολογικές, παιδαγωγικές και διδακτικές απόψεις των συνεχιστών και μαθητών του JEAN PIAGET όπως του μαθητή του GERARD VERGNAUD.
Εκδότης του βιβλίου είναι ο κ. Δ. Σταμούλης των Εκδόσεων “Ηρόδοτος”. www.herodotos.gr  


ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δίπλωμα Μεταπτυχιακών σπουδών ειδίκευσης (DEA) Επιστημών Αγωγής στο Πανεπιστήμιο PARIS V – SORBONNE, τμήμα Επιστημών Αγωγής.
Διδακτορικό Δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής (υπό τη διεύθυνση του Gerard Vergnaud, μαθητή του Jean Piaget) στο Πανεπιστήμιο PARIS V – SORBONNE, τμήμα Επιστημών Αγωγής με τίτλο “ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ – ΨΥΧΟΛΟΓΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ”
Έχει διδάξει στο Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ ΑΘΗΝΩΝ και στο μεταπτυχιακό “Διδακτική Μαθημάτων με Νέες Τεχνολογίες της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
 Πτυχίο Φυσικών Επιστημών. Πανεπιστήμιο Αθηνών Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Πληροφορική. Πανεπιστήμιο Αθηνών.Υπότροφος ΙΚΥ. Δίπλωμα Μεταπτυχιακών σπουδών ειδίκευσης (DEA) Επιστημών Αγωγής στο Πανεπιστήμιο PARIS V – SORBONNE, τμήμα Επιστημών Αγωγής.Διδακτορικό Δίπλωμα στις Επιστήμες της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο PARIS V – SORBONNE, τμήμα Επιστημών Αγωγής με τίτλο “ΜΟΝΤΕΛΟΠΟIΗΣΗ: Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡA ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ” Έχει συμμετάσχει σε έρευνες στο  Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και σε  ευρωπαϊκά προγράμματα  και έχει διδάξει στο Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ ΑΘΗΝΩΝ, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Βόλος) και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τρίπολη).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνωση Ομογενών Χίου: Εορτασμός Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving Dinner)
Επόμενο άρθροΠυροσβεστική Υπηρεσία: οι κλήσεις την ώρα της νεροποντής