Αρχική Νέα Τοπικά Β. Παπαζάχος: Ευθύνη της Πολιτείας τα αντισεισμικά μέτρα

Β. Παπαζάχος: Ευθύνη της Πολιτείας τα αντισεισμικά μέτρα

13


“Βλάπτει το ίδιο το φαινόμενο και όχι η γνώση αυτού”, σημείωσε ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαζάχος που μαζί με το μέλος της σεισμολογικής ομάδας Επίκουρο καθηγητή του ΑΠΘ Βασίλη Καρακώστα παραχώρησαν χθες συνέντευξη τύπου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που από κοινού διοργάνωσαν Πανεπιστήμιο Αιγαίου και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης ευχαρίστησε τον κ. καθηγητή για την αποδοχή της πρόσκλησης και παραχώρησε το λόγο στον κ. Παπαζάχο. Ο τελευταίος αναφέρθηκε στην προηγούμενη επίσκεψη στη Χίο, προσκεκλημένος του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικών Επιστημών Νομού Χίου όπου και ελήφθη η απόφαση από πλευράς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να προχωρήσει στην εγκατάσταση σεισμογραφικού σταθμού.
“Τα αποτελέσματα θα είναι χρήσιμα, ώστε όταν κάποτε γίνει ο σεισμός στη Χίο να έχουμε τις μικρότερες συνέπειες”, σημείωσε ο κ. καθηγητής.
Από την πλευρά του ο κ. Καρακώστας αναφέρθηκε στο μηχανισμό δράσης του σεισμογράφου και σημείωσε ότι η Προγραμματική Σύμβαση με τη Νομαρχία είναι ύψους 40.000 ΕΥΡΩ, για την αγορά και τοποθέτηση των μηχανημάτων μαζί με την ετήσια συνδρομή για την αποστολή των σημάτων μέσω δορυφόρου στο κέντρο στη Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Παπαζάχος τόνισε ιδιαίτερα ότι οι σεισμοί μπορούν να προβλεφθούν μεσοπρόθεσμα και πως η ομάδα του είχε εγκαίρως ενημερώσει για τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις των 6 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Χίου. Σχολίασε εξάλλου ότι μετά την ενημέρωση των σεισμολόγων είναι χρέος της Πολιτείας να προχωρήσει σε πρακτικά μέτρα, ενώ τόνισε πως χρειάζεται να υπάρξει θεσμοθετημένος έλεγχος και στα ιδιωτικά κτήρια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνωση Ομογενών Χίου: Εορτασμός Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving Dinner)
Επόμενο άρθροΠυροσβεστική Υπηρεσία: οι κλήσεις την ώρα της νεροποντής