Αρχική Νέα Τοπικά Το κυκλοφοριακό πρόβλημα ανέδειξε η χθεσινή νεροποντή

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα ανέδειξε η χθεσινή νεροποντή

11

 

Δεν έλειψαν τα προβλήματα από τη χθεσινή μεσημεριανή νεροποντή στο κέντρο της πόλης, με κυριότερο το κυκλοφοριακό που μπλόκαρε ακόμα και την πυροσβεστική Υπηρεσία στην προσπάθειά της να φτάσει όχημα από το ξενοδοχείο Χανδρή μέχρι το 8ο νηπιαγωγείο Χίου.
Εκεί το μικρό λούκι, διαμέτρου ανάλογου με μιας βεράντας σπιτιού, σκεπάστηκε από τα φυλλαράκια των δέντρων οπότε στο ημιυπόγειο σχολείο πέρασαν τα νερά. Ευτυχώς η διευθύντρια του κα Ελένη Αντωνέλλου επέστρεψε από το σπίτι της φοβούμενη ότι μπορεί και πάλι να πλημμυρίσει.
Μάλιστα από προχθές είχε ενημερώσει το Δήμο, ενώ δεν είναι λίγα τα έγγραφα που έχει αποστείλει στις υπηρεσίες του Δήμου επισημαίνοντας το πρόβλημα. Τελικά χάρη στη βοήθεια δύο υπαλλήλων του Δήμου τα νερά διώχτηκαν, ενώ η Πυροσβεστική λόγω του μικρού ύψους έτσι και αλλιώς δεν μπορούσε να επέμβει.

 

 

Η επόμενη κλήση για το  όχημα της Π.Υ. ήταν στην οδό Οινουσσών, πίσω από την ΕΜΧ, όπου το φρεάτιο είχε φράξει με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως πιθανόν και σε άλλες, ευθύνη υπάρχει όμως και σε εμάς τους πολίτες που δεν φροντίζουμε για την καθαριότητα των φρεατίων που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στην πόρτα μας. Επίσης κλήση δέχτηκαν και σε υπόγειο σπιτιού στην οδό Γυμνασιάρχη Μαδιά στο Αϊ Γιάννη το Θεολόγο.
Η καλή δουλειά που είχε γίνει το καλοκαίρι με την εργολαβία που είχε αναλάβει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ για τον καθαρισμό των φρεατίων μείωσε κατά πολύ τα προβλήματα.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο Χίου Αντώνη Λυπαρή μας σημείωσε ότι οι υπηρεσίες ήταν επί ποδός. Προχώρησαν μάλιστα σε επιτόπιους ελέγχους όπου κατέγραψαν τα προβλήματα επί των οδών Βενιζέλου- Ροδοκανάκη αλλά και στο Ριζάρι ώστε να τα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια.
Στη γωνία πάντως Βενιζέλου και Καναλά υπήρξαν και πάλι προβλήματα, τα οποία τώρα επιδεινώνονται με την τοποθέτηση ενός κάδου σκουπιδιών όπως μας είπαν περίοικοι αφού τα γειτονικά καταστήματα κρίνουν σκόπιμο να αφήνουν τα σκουπίδια απέξω.
Έντονο πρόβλημα κυρίως δυσοσμίας αντιμετώπισαν οι περίοικοι στην περιοχή του αεροδρομίου, από το φούρνο Αργυράκη μέχρι τη στροφή του “Βερόπουλου”. Προφανώς τα βρόχινα ύδατα μπλέχτηκαν με το βιολογικό με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα δυσοσμίας.
Η Πυροσβεστική χρειάστηκε επίσης να επέμβει για να σβήσει τις φωτιές που εκδηλώθηκαν σε ορισμένους στύλους της ΔΕΗ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤριμερή συμφωνία για ΤΕΔΒ χωρίς τον… ξενοδόχο!
Επόμενο άρθρο«Η Μικρή μας Πόλη» το Σαββατοκύριακο στο Ομήρειο