Αρχική Νέα Τοπικά Διαφωνεί η Αγωνιστική Πρωτοβουλία με την “τριμερή” συμφωνία στην ΤΕΔΒ

Διαφωνεί η Αγωνιστική Πρωτοβουλία με την “τριμερή” συμφωνία στην ΤΕΔΒ

5


Την αντίθεση της εκφράζει η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης στην πρόσφατη συμφωνία του συλλόγου εργαζόμενων της ΤΕΔΒ, του Δημάρχου Χίου και του Εργατικού Κέντρου.
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία επιρρίπτει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή Παπαληού, αλλά και στα πολιτικά κόμματα που την υποστήριξαν, για το ότι δεν έγινε κατορθωτό να ξεπεραστούν τα προβλήματα παρά τη λήψη δανείου, σημειώνοντας ότι αυτό οφείλεται στην “κακή πολιτική διοίκησης και λόγω της συνειδητής απραξίας της”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Δημοτών έχει ως εξής:
Η  Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης για άλλη μια φορά εκφράζει την έμπρακτη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της Τεχνικής Εταιρείας του δήμου οι οποίοι δυστυχώς αποτελούν τα μόνιμα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολούθησε και ακολουθεί η δημοτική αρχή.
 Παρά τις πιέσεις μας για δίκαιη επίλυση του προβλήματος της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι είμαστε η μόνη πολιτική παράταξη που δεν ευθύνεται γι αυτή την κατάντια, παρά τις προσπάθειές μας να προκρίνουμε λύσεις που δε συμφωνούσαν ακόμα και με τις αρχές της παράταξής μας, δεν έγινε κατορθωτό να αναστραφεί η αρνητική πορεία της εταιρείας και λόγω της κακής πολιτικής διοίκησης και λόγω της συνειδητής απραξίας της. Δεν αξιοποίησε το δάνειο, δε χρησιμοποίησε τις παραγωγικές δυνατότητες της εταιρείας, αντίθετα την υπονόμευσε για άλλη μια φορά.
Θεωρούμε καθήκον μας να σημειώσουμε τις ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων που στήριξαν αυτή τη δημοτική αρχή, των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και μέρους της ΝΔ για να είμαστε συνεπείς προς την πολιτική ιστορία του τόπου μας, αλλά και  για να καταδείξουμε αυτούς που χρωστάνε να απολογηθούν και στους εργαζόμενους και στο λαό της Ομηρούπολης. Θέλουμε  να σημειώσουμε το γεγονός ότι το κύριο δεν είναι το να  κατέχεις στην εξουσία  υποσχόμενος λαγούς με πετραχήλια, αλλά το κύριο είναι από οποιαδήποτε θέση να υπηρετείς τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού.
Με γνώμονα αυτό ως κριτήριο απορρίψαμε τις προτάσεις που ακούστηκαν στην τελευταία συνάντηση στο εργατικό κέντρο είτε από τη συμπολίτευση είτε από ανεξάρτητους που αφορούσαν στη χειραγώγηση των εργαζομένων αναφορικά με το τι θα διεκδικήσουν και τι όχι, αν θα πάρουν τα λεφτά της επίσχεσης ή μόνο της αποζημίωσης. Αυτό αφορά τους ίδιους, την ταλαιπωρία που υφίστανται όλο αυτό το διάστημα και γι αυτό η παράταξή μας τους συμπαραστέκεται.
Απορρίψαμε επίσης την εκ του πονηρού πρόταση μέρος των εργαζομένων να περάσει στην ” Προμηθευτική” εταιρεία και να πληρώνεται από αυτήν. Πρώτον γιατί οι ακολουθούμενες πολιτικές θα καταστήσουν και αυτή την εταιρεία προβληματική και δεύτερο γιατί στην ουσία μια υπηρεσία όπως η καθαριότητα, θα ιδιωτικοποιηθεί έμμεσα με το να ασκείται από την εταιρεία του δήμου που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και όχι από τις υπηρεσίες του δήμου. Μπορεί οι επιμελέστατοι της δημοτικής αρχής να βιάζονται να περάσουν τις ρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής που προωθούν δήμους επιχειρηματίες και δημότες υποζύγια των πολιτικών τους, αλλά τους βεβαιώνουμε σε ό,τι μας αφορά ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους.
Θεωρούμε άμεσα τα παρακάτω:
Ο δήμος να πληρώσει μέχρι κεραίας τις υποχρεώσεις του στην εταιρεία.
Να διακανονιστεί το χρέος Προμηθευτικής – Τεχνικής.
Άμεσα να αποκτήσει ΔΣ η εταιρεία.
Να διεκδικηθούν οικονομικοί πόροι από τη ΣΑΤΑ και να δοθούν στην εταιρεία για την περάτωση  μέχρι τέλους του χρόνου, όλων των έργων που έχουν αποφασισθεί απ ο το Δημοτικό Συμβούλιο και περιμένουν την εκτέλεσή τους από την Τεχνική. Ρωτάμε ευθέως: Μήπως αυτά τα έργα μεταφερθούν στο νέο προϋπολογισμό για να εκτελεστούν από μεγαλοεργολάβους σε προεκλογική  περίοδο για να υπάρξουν και τα ανάλογα πολιτικά οφέλη;
Με δεδομένο το πολιτικό πλαίσιο του δικομματισμού που καλείται να δράσει η εταιρεία, με αφερέγγυους δημάρχους, δημοτικές αρχές και κυβερνήσεις που υπηρετούν το υπερκέρδος των λίγων και εχόντων και κατεχόντων, εταιρείες όπως η “Τεχνική” δεν έχουν μέλλον. Πιστεύουμε ότι οι εναπομείναντες εργαζόμενοι πρέπει να περάσουν  στο δήμο ενισχύοντας τις υπηρεσίες του, αφού είναι δεδομένο ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.  Εναλλακτικά, μπορούν να εργάζονται με 8μηνες ανανεούμενες συμβάσεις μέχρι να μονιμοποιηθούν είτε με μετατάξεις είτε με καθεστώς πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.
 Καλείται επιτέλους η δημοτική αρχή να ξεκαθαρίσει ποια είναι η δικής της πρόταση για την εταιρεία, για το μέλλον της, για τα έργα που μπορεί να εκτελεί.
 Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης καλεί τους Εργαζόμενους της εταιρείας να αγωνιστούν μαζί της για την τελική δικαίωση των προβλημάτων τους. Καλεί όλους τους εργαζόμενους του δήμου μας να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα γι αυτούς που τους έταζαν τα μεγάλα λόγια, για τα κόμματα που τους στήριζαν και τους στηρίζουν τους ίδιους ή άλλους με αλλαγμένο προσωπείο αλλά ίδια πολιτική. Μπροστά στις δημοτικές εκλογές που έρχονται πρέπει να κάνουν το μεγάλο βήμα στηρίζοντας και ενισχύοντας την Αγωνιστική Πρωτοβουλία. Διαφορετικά θα αντιληφθούν πολύ σύντομα ότι δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια ενός ακόμη λάθους.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤριμερή συμφωνία για ΤΕΔΒ χωρίς τον… ξενοδόχο!
Επόμενο άρθρο«Η Μικρή μας Πόλη» το Σαββατοκύριακο στο Ομήρειο