Αρχική Νέα Τοπικά Τριμερή συμφωνία για ΤΕΔΒ χωρίς τον… ξενοδόχο!

Τριμερή συμφωνία για ΤΕΔΒ χωρίς τον… ξενοδόχο!

20


Συμφωνία με τη μεσολάβηση του Εργατικού Κέντρου για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στην Τεχνική Εταιρεία Δήμου Βροντάδου επιτεύχθηκε μεταξύ του Σωματείου και του Δημάρχου Ομηρούπολης.
Στη λύση όμως εμπλέκεται και η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ αφού προβλέπεται οι εργαζόμενοι της ΤΕΔΒ που απασχολούνται στο Δήμο προτείνονται να περάσουν στο δυναμικό αυτής της εταιρείας του Δήμου που όμως λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Ομως σύμφωνα με πληροφορίες το Δ.Σ. της ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ δεν είχε καν γνώση των προτάσεων του Δημάρχου Ομηρούπολης Δημήτρη Παπαληού, πόσο μάλιστα να είχε αποφασίσει και θετικά…


Η κοινή ανακοινωση έχει ως εξής:

 Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου στις προσπάθειες της να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ΤΕΔΗΒ κάλεσε την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005, συνάντηση εργαζομένων, του Δημάρχου Ομηρούπολης και Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων.
Στη διαδικασία που ακολούθησε ακούσθηκαν οι ανησυχίες των εργαζομένων για την είσπραξη από την ΤΕΔΗΒ του χρέους των εκτελεσθέντων έργων του Δήμου και της Προμηθευτικής, την εξόφληση των δεδουλευμένων και την περαιτέρω τύχη της ΤΕΔΗΒ και των ιδίων. Επίσης διευκρινίσεις έσωσε ο Δήμαρχος για όλα τα παραπάνω.
Μετά από συζήτηση που έγινε σε θετικό και αμοιβαίας εμπιστοσύνης κλίμα, οι εργαζόμενοι που κάνουν επίσχεση εργασίας συμφώνησαν να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών (σε ισχύ ή επίσχεση) έως εξοφληθούν πλήρως έως 31/12/2005.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να εξοφλήσει όλες τις οφειλές προς του εργαζομένους και επιταγές έως 31/12/2005.
Επίσης, θετική δέσμευση από πλευράς του είναι να ορισθεί διοίκηση έως τις 31/12/2005 με τη συμμετοχή του ίδιου στη διοίκηση.
Όσον αφορά τους εργαζόμενους της ΤΕΔΒ που απασχολούνται στο Δήμο, οι εν λόγω εργαζόμενοι θα ενταχθούν στο προσωπικό της Προμηθευτικής.
Για όλα τα παραπάνω συμφωνηθέντα συνυπογράφουν ο Πρόεδρος της ΕΚΧ Νίκος Μαρτάκης, ο Δήμαρχος Ομηρούπολης Δημήτρης Παπαληός, ο Πρόεδρος των εργαζομένων Ευάγγελος Μπριλής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνωση Ομογενών Χίου: Εορτασμός Ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving Dinner)
Επόμενο άρθροΠυροσβεστική Υπηρεσία: οι κλήσεις την ώρα της νεροποντής