Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Χωρίς γιατρό το αγροτικό ιατρείο Καμπιών- ερώτηση Ελπ. Τσουρή

Χωρίς γιατρό το αγροτικό ιατρείο Καμπιών- ερώτηση Ελπ. Τσουρή

24

 

  Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Νομού Χίου Ελπίδα Τσουρή, παραδέχεται τη “..δυσκολία του στην τήρηση των ημερομηνιών ανακοίνωσης προκηρύξεων και έκδοσης αποτελεσμάτων για τους αγροτικούς ιατρούς..”. Είναι προφανές, ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αδυναμία του να ελέγξει τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται με τις προκηρύξεις αγροτικών ιατρών, οι οποίες δημοσιεύονται κάθε δύο μήνες, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, όταν  δημοσιεύονταν σχεδόν κάθε εβδομάδα, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο καθυστερήσεις στην κάλυψη των κενών θέσεων.
Αυτά τονίζει με σχετικό δελτίο τύπου η βουλευτής Ελπίδα Τσουρή σημειώνοντας ειδικότερα την καθυστέρηση που υπάρχει με την πλήρωση της κενής θέσης στο Αγροτικό ιατρείο Καμπιών:
Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, στο ζήτημα άμεσης κάλυψης της κενής θέσης αγροτικού ιατρού στα Καμπιά, αξίζει να σημειωθεί, αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι εδώ και τρείς περίπου μήνες παραμένει κενή και οι ιατρικές ανάγκες καλύπτονται αποσπασματικά. Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου,  η θέση έχει καταληφθεί από ιατρό υπηρεσίας υπαίθρου, ο οποίος, όμως, υποχρεούται να κάνει την τρίμηνη εκπαίδευσή του στο Νοσοκομείο της Χίου. Άρα, με έναν  πρόχειρο υπολογισμό δεν θα αναλάβει καθήκοντα στα Καμπιά νωρίτερα από τις αρχές Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Συνολικά, δηλαδή, η θέση θα παραμένει ακάλυπτη επί 6 μήνες!

Επιπλέον, το Υπουργείο θεωρεί ότι όλα βαίνουν καλώς, αφού τα Καμπιά εξυπηρετούνται από το διθέσιο Περιφερειακό Ιατρείο Καρδαμύλων. Δεν ενημερώθηκε κανείς στο Υπουργείο ότι από τις αρχές Οκτωβρίου το παραπάνω ιατρείο λειτουργεί με έναν μόνο γιατρό, γιατί ο ένας εκ των δύο τελείωσε την υποχρέωση της υπηρεσίας του;


Αδυνατεί η Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι, ειδικά, σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, οι αγροτικοί ιατροί ΔΕΝ είναι είδος πολυτελείας, αλλά προϋπόθεση επιβίωσης των κατοίκων τους;


Υπενθυμίζουμε, ότι το 2003, το αγροτικό ιατρείο Καμπιών ανακαινίστηκε, προκειμένου να εξυπηρετείται και να διαμένει μόνιμα σε αυτό ο αγροτικός γιατρός.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠ.Υ. Χίου: Συμβουλές προστασίας από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο.
Επόμενο άρθροΟ κλασσικός αθλητισμός χρειάζεται τη συμπαράσταση όλων