Αρχική Νέα Τοπικά Πρωτοβουλία πολιτών για Τάγμα Δεσπότη: Ζητούν κόμβο αντί για κάθετη διασταύρωση

Πρωτοβουλία πολιτών για Τάγμα Δεσπότη: Ζητούν κόμβο αντί για κάθετη διασταύρωση

26

 

Ως ενεργοί πολίτες που γνωρίζουν από κοντά το συγκεκριμένο δρόμο στην περιοχή Τάγμα Δεσπότη και όχι γιατί έχουν ιδιωτικό συμφέρον οι συμπολίτες μας Ανθή Λω- Καλούδη (δικηγόρος) και Δήμης Μυλωνάδης (πολιτικός μηχανικός) προχώρησαν στην παρουσίαση των μελετών που υπάρχουν για την περιοχή Τάγμα Δεσπότη τόσο για το θέμα της ανάπλασης της περιοχής όσο και της διασταύρωσης που θα δημιουργηθεί με την ένωση της Εθνικής Οδού Χίου- Καρδαμύλων και του Περιφερειακού δρόμου πόλης Χίου. (Σ.σ. στη φωτογραφία το σχέδιο δεξιά φέρει τη δημιουργία κόμβου, ενώ αντίθετα το σχέδιο στη μέση έχει την ανάπλαση του Τάγματος που προβλέπει από θέατρο μέχρι ταβέρνα, αλλά όχι και τη διαμόρφωση κόμβου).
Μέσα από την παρουσίαση των σχεδίων των δύο μελετών, οι κ.κ. Μυλωνάδης και Λω σημείωσαν καταρχήν ότι η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας που ενέκρινε τη μελέτη σύνδεσης των δύο οδών δεν είχε υπόψη την προμελέτη ανάπλασης στην οποία προχωρά ο Δήμος Χίου.
Έτσι ζητώντας να περιοριστούν οι εργασίες στο χερσαίο χώρο επιτρέπει τη δημιουργία διασταύρωσης κάθετης, όταν προβλέπονται εκτεταμένα μπαζώματα στη προμελέτη ανάπλασης.
“Πρέπει πάση θυσία να προλάβουμε το ενδεχόμενο να συνδεθεί ο δρόμος της παράκαμψης της πόλης με τον παραλιακό με μορφή Τ. Αν δεν το επιτύχουμε τότε τα 19 δυστυχήματα του πρώτου εξαμήνου 1999 και τα 34 των ετών 2000-2004 θα γίνουν ενδεχομένως πολύ περισσότερα”, επισήμαναν οι ομιλητές.Η πρότασή τους είναι δημιουργία κόμβου κυκλικής μορφής ενώ τα μπαζώματα να επιτρέψουν τη δημιουργία δύο πορειών ανά ρεύμα στην Εθνικό οδό Χίου- Καρδαμύλων.
Το σίγουρο είναι ότι η κάθετη διασταύρωση αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τους εποχούμενους, ενώ η δυσκολία στο να τοποθετηθούν φανάρια αυξάνει τον κίνδυνο και για τους πεζούς που θα προσπαθούν να περάσουν προς την πλευρά της θάλασσας, ειδικά αν προχωρήσει η μελέτη ανάπλασης.
Επίσης χρειάζεται οι υπηρεσίες Δήμου Χίου και Νομαρχίας πέρα από το να απαντήσουν σε όλους τους πολίτες για το πως θα εγγυηθούν την ασφάλεια των, να ετοιμάσουν τα επιχειρήματα της διοίκησης μιας και οι δύο συμπολίτες φέρονται αποφασισμένοι να καταφύγουν και στα αρμόδια όργανα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧωρίς γιατρό το αγροτικό ιατρείο Καμπιών- ερώτηση Ελπ. Τσουρή
Επόμενο άρθροΕνημέρωση Περιφέρειας για το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ