Αρχική Νέα Τοπικά Δ. Χίου: Πρόταση για αύξηση στα δημοτικά τέλη

Δ. Χίου: Πρόταση για αύξηση στα δημοτικά τέλη

5

 

Με πρώτο θέμα τα ανταποδοτικά τέλη του 2006 συνεδριάζει αύριο στις 6.00 μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.
Σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας προτείνεται αύξηση για το 2006, 20%.η πρόταση όμως που αναμένεται να κατατεθεί από τη Δημοτική Αρχή είναι 6%. Αυτή άλλωστε την απόφαση έλαβε κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής η Δημαρχιακή Επιτροπή, κρίνοντας ότι με αυτή την αύξηση θα μπορέσει να καλύψει τις αυξήσεις μισθών και να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν στο Δήμο για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες.
Με αυτόν τον τρόπο όμως και οι αυξήσεις είναι σημαντικές αλλά από την άλλη η Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσει να δικαιολογηθεί ότι είναι πολύ κάτω από την εισήγηση της υπηρεσίας.
Ενδιαφέρον είχε το σκεπτικό του δ.σ. Κοσμά Αβραμίδη. Θα αποδεχόταν όπως είπε αύξηση στα τέλη καθαριότητας ύψους 3%, επειδή όμως δεν βλέπει βελτίωση προτείνει μηδέ%…
Συνολικά είναι εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη 22 θέματα, όμως αναμένεται να είναι έντονη η συζήτηση για το πολιτιστικό τέλος.
Δυο εξάλλου προγραμματικές συμβάσεις που έχουν να κάνουν με την “αειφόρο ανάπτυξη του Κάμπου” και τον “καθαρισμό- εξωραϊσμό Κάμπου, παιδικών χαρών και φυτοτεχνικών περιοχών Κάμπου- αεροδρομίου”.
Επίσης επανέρχεται το θέμα της ονοματοδοσίας του Κρατικού Αερολιμένα Χίου, που τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου (κατά πλειοψηφία) όσο και το Νομαρχιακό Συμβούλιο (ομόφωνα) έχουν αποφασίσει για το όνομα ΟΜΗΡΟΣ.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρωτοβουλία πολιτών για Τάγμα Δεσπότη: Ζητούν κόμβο αντί για κάθετη διασταύρωση
Επόμενο άρθροΔιαψεύδει ο Περιφερειάρχης ότι “δεσμεύτηκε” για ένταξη ΧΥΤΑ Πόδορα στο ΠΕΠ