Αρχική Νέα Τοπικά Ενημέρωση για το περιφερειακό συμβούλιο στη Μυτιλήνη

Ενημέρωση για το περιφερειακό συμβούλιο στη Μυτιλήνη

9

 Με την ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του ΠΕΠ Β.Αιγαίου και την κάλυψη του στόχου ν+2 καθώς και την ενημέρωση των μελών του Συμβουλίου για την αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή -18/11- η 16η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου .

Ο κ. Τσίφτης τόνισε ότι η αναθεώρηση του προγράμματος στηρίζεται στις εξής βασικές αρχές:
* Την χρηματοοικονομική αναθεώρηση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης μέτρων και δράσεων που έχουν υψηλό βαθμό ετοιμότητας υλοποίησης και
* Τον επαναπροσδιορισμό των προγραμματικών δεικτών στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής αναθεώρησης.
Ετσι, η αναθεώρηση στοχεύει στην ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, στην ενίσχυση των δράσεων για την αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος, στην ενίσχυση των υποδομών για την εκπαίδευση, στην ενίσχυση των δράσεων των ανθρώπινων πόρων, στην δημιουργία Μέτρου για τα μικρά νησιά και τις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές και στην ενίσχυση της Τεχνικής Βοήθειας προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μελέτες ενόψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου.


Στη διάρκεια της ενημέρωσης ο Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Σέργιος Τσίφτης έκανε ειδικότερη αναφορά στην  εξασφάλιση πόρων για την συνέχιση των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας (Βοήθεια στο Σπίτι κτλ) για άλλα δύο χρόνια. Η εξασφάλιση πιστώσεων για τα προγράμματα αποτελούσε πάγιο αίτημα των Δήμων οι οποίοι παρ`ότι είχαν δεσμευτεί για την ανάληψη της ευθύνης συνέχισης των προγραμμάτων μετά την πρώτη διετία αδυνατούσαν να καλύψουν από ίδιους πόρους τις δεδομένες ανάγκες. “Η εξασφάλιση των πόρων” τόνισε ο κ. Τσίφτης ” ανταποκρίνεται σε ένα αίτημα των Δήμων όλης της Περιφέρειας αλλά και σε μια δεδομένη κοινωνική ανάγκη.”.


Ο κ. Τσίφτης αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία ειδικού Μέτρου για τα Μικρά Νησιά και τις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές που στόχο έχει να καλύψει τις ειδικές ανάγκες των περιοχών αυτών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρωτοβουλία πολιτών για Τάγμα Δεσπότη: Ζητούν κόμβο αντί για κάθετη διασταύρωση
Επόμενο άρθροΔιαψεύδει ο Περιφερειάρχης ότι “δεσμεύτηκε” για ένταξη ΧΥΤΑ Πόδορα στο ΠΕΠ