Αρχική Νέα Τοπικά Συμφωνήθηκε ένταξη ΧΥΤΑ στο ΠΕΠ λένε Νομάρχης- Πρόεδρος ΤΕΔΚ

Συμφωνήθηκε ένταξη ΧΥΤΑ στο ΠΕΠ λένε Νομάρχης- Πρόεδρος ΤΕΔΚ

8

 
Η διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη ότι από το μέτρο του Περιβάλλοντος θα εξασφαλιστεί η απαιτούμενη πίστωση των 6 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ για να γίνει το έργο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, που δόθηκε κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του περιφερειακού Συμβουλίου στη Μυτιλήνη, άρει την επομένη με γραπτή μάλιστα δήλωση του ΓΓ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσίφτης στις δηλώσεις του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη ότι “εξασφάλισε την επίσημη διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη”, απαντά γραπτώς ότι “εκείνο που είπα είναι ότι η Αναθεώρηση δεν αποκλείει την ένταξη ΧΥΤΑ στο ΠΕΠ, εφ` όσον μάλιστα αποκλειστούν όλοι οι άλλοι πιθανοί τρόποι χρηματοδότησής τους”.
Την έκπληξη του εξέφρασε και ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μάρκος Μεννής σημειώνοντας ότι αυτός ήταν βασικός λόγος να αποδεχθούν αυτή την τροποποίηση του ΠΕΠ.
“Υπήρξε η δέσμευση του Περιφερειάρχη, μας τόνισε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής. Αδυνατούμε τότε να καταλάβουμε γιατί να προχωρήσει αυτή η τροποποίηση του προγράμματος”.
Σημείωσε εξάλλου ότι το έργο πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ώστε να μην υποβληθούν πρόστιμα μετά το 2008 όταν πρέπει να έχουν γίνει οι ΧΥΤΑ. Σημαντικό κώλυμα εξάλλου θα υπάρξει και με το φράγμα Κόρης Γεφύρι που για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει η υπάρχουσα χωματερή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔρομέας ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου!
Επόμενο άρθροΕκδήλωση ΚΚΕ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση