Αρχική Νέα Τοπικά Νομαρχιακή επιτροπή: Προχωρά το φράγμα στο Ρουχούνι

Νομαρχιακή επιτροπή: Προχωρά το φράγμα στο Ρουχούνι

6

 
Η οριστική μελέτη για το ανασχετικό φράγμα στη θέση Ρουχούνι των Κουρουνίων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη Νομαρχιακή Επιτροπή, που στο επόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο θα φέρει θέμα για τροποποίηση του προϋπολογισμού έτσι ώστε το έργο με σύνολο δαπάνης 480.000 ΕΥΡΩ να προχωρήσει στην υλοποίηση.
Όπως σημείωσε ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης σήμερα η Ν.Α. μπορεί να διαθέσει 175.000 ΕΥΡΩ για να γίνουν τα έργα υδρομάστευσης και διαμόρφωση της λεκάνης απορροής και την επόμενη χρονιά να ολοκληρωθεί το έργο (με κατασκευή δικτύων κλπ.).
Την αντίθεσή του εξέφρασε ο Γιάννης Γαϊσίδης σημειώνοντας καταρχήν ότι ως συνδυασμός ζητούσαν από την αρχή να γίνει σωστά το έργο με πλήρη μελέτη και με μη συμμετοχή της ΤΕΔΒ. Καταψηφίζουν όμως από την ώρα που δεν έχει κατατεθεί από το μελετητή η τελική μελέτη, παρά τις διαβεβαιώσεις της υπηρεσίας ότι οι μικροπαρατηρήσεις που έγιναν έχουν ληφθεί υπόψη.
“Βγάζετε όλη την αντιπολιτευτική σας διάθεση για ένα έργο στον… κρανίου τόπου, στα Κουρούνια. Έλεος”, αναφώνησε δις ο κ. Λαμπρινούδης, ζητώντας και από τον Δημήτρη Κεφάλα εκπρόσωπο της εταιρείας Αριούσιο Οίνου που φιλοδοξεί να “μεθύσει” την περιοχή με το άρωμα των αμπελιών, να αναφέρει πόσο σημαντικό είναι το νερό του φράγματος.
Εξάλλου ο κ. Γαϊσίδης ψήφισε λευκό στο θέμα της έγκρισης του πρακτικού για την αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς για να αναλάβει τεχνικός σύμβουλος στο έργο του Βοτανικού κήπου Ιωνίας, ενώ συμφώνησαν πως πρέπει να γίνει το μεγάλο πακέτο της μελέτης για το φράγμα Κατράρη που θα περιλαμβάνει την υδροδότηση όλων των χωριών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει στη 1.00 μ.μ. η Νομαρχιακή Επιτροπή
Επόμενο άρθροΠανελλαδική απεργία δημοσιογράφων σήμερα