Αρχική Νέα Τοπικά Αύξηση ανταποδοτικών τελών 6% στο Δήμο Χίου

Αύξηση ανταποδοτικών τελών 6% στο Δήμο Χίου

7

 

Αύξηση 6% στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας, φωτισμού αλλά και πολιτισμού (!), αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.
Έντονη ήταν πάντως η αντιπαράθεση για το πολιτιστικό τέλος, που έφερε μάλιστα τον Πέτρο Ντομάτα να απέχει από την ψηφοφορία, σημειώνοντας ότι πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί αν η περσινή απόφαση ήταν παράνομη.
Τα εντάλματα πληρωμής μέσα από το πολιτιστικό τέλος στους διάφορους φορείς ζήτησε ο επικεφαλής της μειοψηφίας Πέτρος Παντελάρας που άφησε να εννοηθεί ότι πιθανόν να υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Απαράδεκτη πάντως ήταν ο τρόπος και το ύφος με το οποίο μίλησε στο δημοτικό υπάλληλο Παναγιώτη Πεντάκη, που προσπάθησε να πει βάση ποιων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και της δημαρχιακής επιτροπής προχώρησαν στη λήψη του ανταποδοτικού τέλους.
Ο κ. Παντελάρας τόνισε επίσης ότι επί θητείας Δημοτικής Αρχής Μεννή έχουμε αύξηση στα δημοτικά τέλη 29%.
Κύριο επιχείρημα της δημοτικής αρχής ότι το πολιτιστικό τέλος λαμβάνουν πολλοί ακόμα Δήμοι μέσω της ΔΕΗ και δεν είναι δυνατόν στη Χίο να υπάρχει διαφορετικό καθεστώς.
Η λέξη “μπούρδες” για τα όσα έλεγαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, από πλευράς του αντιδημάρχου πολιτισμού Αντώνη Λάρδα παραλίγο να δημιουργήσει νέο κύκλο αντιπαραθέσεων αφού το έθεσε θέμα ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, για να ανακαλέσει ο αντιδήμαρχος εξηγώντας ότι σχολίασε έτσι γενικά για τα όσα ακούστηκαν…

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει στη 1.00 μ.μ. η Νομαρχιακή Επιτροπή
Επόμενο άρθροΠανελλαδική απεργία δημοσιογράφων σήμερα