Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση Δήμου Χίου για βράβευση στη Σαλαμίνα

Ανακοίνωση Δήμου Χίου για βράβευση στη Σαλαμίνα

10

 Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2005 ο Δήμαρχος Χίου κ. Μάρκος Μεννής βραβεύτηκε για τη προώθηση του πολιτισμού στη Χίο. Η βράβευση έγινε στο Δημαρχείο Σαλαμίνας σε ειδική τελετή με πρωτοβουλία της UNESCO (τμήμα Πειραιά και νήσων), του Καφενείου των Ιδεών, της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Δήμου Σαλαμίνας. Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και στο Δήμαρχο απονεμήθηκαν τρεις διακρίσεις. Ο Δήμαρχος Χίου στο ευχαριστήριο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
“Εκ μέρους του λαού της Χίου και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μου σας ευχαριστώ θερμά για την γενναιόδωρη απόφαση σας να με τιμήσετε για την προσπάθεια που καταβάλλω υπέρ της πολιτιστικής ανάπτυξης του Δήμου Χίου.
Πρέπει να πω ότι αυτή η τιμητική διάκριση πέρα από την συγκίνηση και την ικανοποίηση, μου προκάλεσε και κάποια έκπληξη. Κι αυτό γιατί έχοντας υπηρετήσει 25 χρόνια την Αυτοδιοίκηση δεν είχα διακρίνει μέχρι τώρα τιμητικές διαθέσεις και προθέσεις υπέρ των Δημάρχων υπέρ των δημοτικών συμβούλων υπέρ της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται πολύς μόχθος, χρόνος, χειροπιαστά αποτελέσματα και κάποια αποστασιοποίηση για να πεισθούν οι πάντες ότι και τούτος ο τομέας είναι το ίδιο σημαντικός με τους άλλους αν όχι σημαντικότερος.
Ο Δήμος Χίου καταβάλει τεράστιες προσπάθειες. Δαπανά περίπου το 20% των τακτικών εσόδων του για την πολιτιστική δραστηριότητα. Νομίζω ότι γνωρίζετε ότι η πολιτεία δεν δαπανά ούτε το 1% του προϋπολογισμού της. Με εργαλεία το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο, με την Δημοτική Πινακοθήκη, το Μουσείο Γιαλούρη, με τη Δημοτική Φιλαρμονική, το Δημοτικό Κινηματογράφο, με ενίσχυση των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Χίου καταφέραμε να αναδειχθεί η Χίος σε πολιτιστική πρωτεύουσα του Αιγαίου όπως έγραψε ένα καλό περιοδικό. Ομολογώ πως αυτή η βράβευση αυξάνει το μέγεθος της ευθύνης όλων μας. Αλλά παράλληλα νιώθω πως κάποιες προσπάθειες δεν μένουν έκθετες. Υπάρχουν εκείνοι που τους προσφέρουν μια ζεστή στέγη μια γενναιόδωρη καρδιά. Σας ευχαριστώ όλους παρά πολύ.”.
Ο Δήμαρχος με την ευκαιρία αυτής της βράβευσης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του σε όλους τους συνεργάτες του, στους εργαζόμενους, σε όλα τα Πολιτιστικά Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και σε όλους τους συμπολίτες μας που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετέχουν στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης. Αυτή η τιμή ανήκει στη Χίο.


       Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει στη 1.00 μ.μ. η Νομαρχιακή Επιτροπή
Επόμενο άρθροΠανελλαδική απεργία δημοσιογράφων σήμερα