Αρχική Νέα Τοπικά Η νεροποντή πλημμύρισε τους κάμπους

Η νεροποντή πλημμύρισε τους κάμπους

7


Η συνεχής βροχόπτωση από τη νύχτα της Τρίτης και όλη τη χθεσινή μέρα σε όλο το νησί δημιούργησε σημαντικά προβλήματα αυτή τη φορά όχι στην πόλη της Χίου αλλά στην περιφέρεια.
Συγκεκριμένα στη Λήμνο των Καρδαμύλων και στον κάμπο της Λαγκάδας, οι δρόμοι και τα χωράφια πλημμύρισαν αφού οι ποταμοί “έσπασαν” μη μπορώντας να δεχθούν τόσο μεγάλο όγκο νερού.
Στα Καρδάμυλα συνεργεία του Δήμου από χθες το πρωί άνοιγαν διαύλους διαφυγής του νερού από την περιοχή της Λήμνου, που πάλι οι δρόμοι της λήμνιασαν. Οπως μας είπε ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Κελεπερτζής ο καθαρισμός των ποταμών αλλά και των σχαρών το καλοκαίρι περιόρισαν τα προβλήματα. Πράγματι η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε μία μόνο περίπτωση άντλησης υδάτων, ενώ δέχθηκε ακόμα 2-3 κλήσεις. Περίμενε πάντως να τραβηχτούν τα νερά για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και πλημμυρισμένα υπόγεια σε σπίτια.
Ο κάμπος της Λαγκάδας επίσης πλημμύρισε, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα όμως σε σπίτια. Συνεργείο με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Νίκο Πούπαλο αλλά και τον πρόεδρο του Τ.Σ. Νίκο Κυριακό βρέθηκαν στην περιοχή, μην μπορώντας όμως να μπουν μηχανήματα στην ουσία περιμένουν να στραγγίξουν τα νερά.Βράχια εξάλλου έπεσαν σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, όπου επενέβη με τα μηχανήματα ο ΕΥΟΔΟΣ για τον καθαρισμό.


 

Επίσης προβλήματα υπάρχουν στο γήπεδο της Καλλιμασιάς ενώ συνεργεία του ΕΥΟΔΟΥ καθάριζαν μέχρι αργά χθες το απόγευμα από τα βράχια το δρόμο στις Καρυές.
Η Πυροσβεστική υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε μεμονωμένες περιπτώσεις και μεταξύ αυτών στο νηπιαγωγείο της Ερειθιανής αλλά και στο 1ο- 3ο Ενιαίο Λύκειο.
 Αδιάβατη ήταν πάντως η πόλη για τους πεζούς αφού πολλά είναι τα σημεία που σχηματίζονται λιμνούλες. Οπου εξάλλου έχουν γίνει τελευταία διαπλάτυνση πεζοδρομίων, όπως στη Βενιζέλου ή στο αεροδρόμιο αλλά και στην οδό Αεροπόρου στη Φάρκαινα φάινεται ότι δεν ελήφθη καμιά πρόνοια για να φεύγουν τα νερά.
Τέλος είχαμε και ακυρώσεις πτήσεων όπως η χθεσινή απογευματινή της AEGEAN από Αθήνα για Χίο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει στη 1.00 μ.μ. η Νομαρχιακή Επιτροπή
Επόμενο άρθροΠανελλαδική απεργία δημοσιογράφων σήμερα