Αρχική Νέα Τοπικά Στις Βρυξέλλες ο Τσίφτης

Στις Βρυξέλλες ο Τσίφτης

7

 Για τις Βρυξέλλες αναχώρησε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Σέργιος Τσίφτης προκειμένου να παρακολουθήσει τις εργασίες του Συνεδρίου ’’Οικονομική Ανάπτυξη και Συνοχή στη Διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ένωση’’, το οποίο πραγματοποιείται στις 24 Νοεμβρίου από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (επισυνάπτεται το Πρόγραμμα του Συνεδρίου).


Στο Συνέδριο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι επικεφαλής όλων των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την Ελλάδα θα μετάσχουν όλοι οι Γενικοί Γραμματείς των Περιφερειών καθώς και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης κα Αποκέντρωσης κ. Αθανάσιος Νάκος.  


Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Σέργιος Τσίφτης θα μεταβεί στη Βαρκελώνη όπου θα συμμετάσχει στην ’’Περιφερειακή Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη Βαρκελώνη + 10″ που πραγματοποιείται στις 25 και 26 Νοεμβρίου με την ευκαιρία της 10ης Επετείου της Συνόδου της Βαρκελώνης. Στη Διάσκεψη θα μετάσχουν όλες οι Μεσογειακές Περιφέρειες (σας επισυνάπτεται το πρόγραμμα).


Στα πλαίσια της Διάσκεψης θα ψηφιστεί μια τελική διακήρυξη που υπενθυμίζει, στο σημείο της 10, τις προτάσεις της Διαμεσογειακής Επιτροπής, ως υποδείξεις και της CRPM σχετικά με την “Περιφερειακή Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη Βαρκελώνη + 10”.


Η διακήρυξη αυτή υπερψηφίστηκε από το Πολιτικό Γραφείο και την 33η Γενική Συνέλευση της CRPM που πραγματοποιήθηκαν στις 2 Νοεμβρίου στη Μαδέρα.


Η “Τελική Διακήρυξη” της συνάντησης θα έχει ιδιαίτερο βάρος, γιατί θα διαβιβαστεί στη Σύνοδο Κορυφής των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων που θα αποφασίσει, τις επόμενες δύο μέρες, 27 και 28 Νοεμβρίου, τις κατευθυντήριες γραμμές για την επαναδραστηριοποίηση της “Ευρωμεσογειακής Πολιτικής”.  


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της CPMR μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ένωσης: www.CPMR.org


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνεδριάζει στη 1.00 μ.μ. η Νομαρχιακή Επιτροπή
Επόμενο άρθροΠανελλαδική απεργία δημοσιογράφων σήμερα